Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ
Επίσχεση εργασίας επ' αόριστον

Την ίδια ώρα που το υπουργείο Υγείας διά του υφυπουργού Θ. Κοτσώνη δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στον «εθισμό» της κοινής γνώμης με ναρκω-θεωρίες αγνοεί τα προβλήματα των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, του θεσμοθετημένου, δηλαδή, Οργανισμού για το σχεδιασμό της πολιτικής κατά των ναρκωτικών στη χώρα μας.

Ετσι οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ ξεκίνησαν νέες κινητοποιήσεις με επίσχεση εργασίας επ' αόριστον, διεκδικώντας την εφαρμογή της Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας, όπως αυτή προέκυψε από τη Διαιτητική Απόφαση του Οργανισμού Διαμεσολήβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ στις 20-11-1999, η διοίκηση του Οργανισμού είχε αποφασίσει την υλοποίηση της Διαιτητικής Απόφασης. Ομως στις 21-12-1999 το ΔΣ υπαναχώρησε από την απόφασή του και αρνείται να την υλοποιήσει.

Μάλιστα η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ για να παραβιάσει εκτελεστή απόφαση από Συλλογικές Διαπραγματεύσεις. Ετσι στα μέσα του Νοέμβρη 1999 κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, η οποία προέβλεπε την υπαγωγή των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ στο Ενιαίο Μισθολόγιο. Μετά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και κάτω από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων η τροπολογία αποσύρθηκε.

Ομως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ρ», η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να επανέλθει στην επαναπροώθηση της τροπολογίας στη Βουλή. Η επιμονή αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση οδεύει προς την πλήρη εγκατάλειψη κάθε μορφής προγραμμάτων ενάντια στα ναρκωτικά.

Η ΓΣΕΕ με χτεσινή ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ και ζητά από τη Διοίκηση του Οργανισμού να σεβαστεί τις αποφάσεις της και τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων, από το κράτος, οργάνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ