Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Επίκαιρες σκηνικές αναγνώσεις

«Alpenstock» στο θέατρο «Πορεία»
«Alpenstock» στο θέατρο «Πορεία»
Τη μαύρη κωμωδία «Alpenstock» του Rmi de Vos θα παρουσιάσει (από 15/12, κάθε Δευτέρα και Τρίτη) το «Πορεία». Η Γαλλομεξικάνα Esther Andre Gonzalez σκηνοθετεί για έκτη φορά παράσταση στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας το πρώτο έργο του Rmi de Vos που μεταφράζεται στη γλώσσα μας. Μετάφραση Μπουμπουλίνα Νικάκη. Σκηνικά - κοστούμια Χρήστος Κωνσταντέλλος. Μουσική Επιμέλεια Ορέστης Καμπερίδης. Παίζουν: Αγγελική Δημητρακοπούλου, Νέστωρ Κοψιδάς, Δημήτρης Λιόλιος.

«Εδώ και ένα χρόνο» - σημειώνει η σκηνοθέτης - «προσπαθούσα να ανεβάσω το "Alpenstock" στην Αθήνα. Σ' έναν τοίχο, διαβάζουμε αυτά τα σοφά λόγια: "Είμαστε όλοι μετανάστες". Ισως το γεγονός ότι κατάγομαι από μια γη τόσο ξεχασμένη από το Θεό και τόσο κοντά στις ΗΠΑ, τροφοδότησε το πάθος μου γι' αυτό το έργο. Από τα παιδικά μου χρόνια άκουγα ιστορίες για σύνορα. Μεγάλο κομμάτι της ζωής μου το έζησα ως μετανάστρια στην Ευρώπη. Σήμερα είμαι Γαλλίδα υπήκοος. Η νίκη του Σαρκοζί σήμανε συναγερμό μέσα μου, λόγω των δηλώσεων και της πρακτικής του και νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ τα γεμάτα διαύγεια λόγια αυτής της μαύρης κωμωδίας».

  • Η «Πλάνη» παρουσιάζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο «Σημείο», το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο «Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα», σε μετάφραση - σκηνοθεσία Αννας Ετιαρίδου. Παίζουν: Κώστας Δελακούρας, Μιχάλης Γκίνος. Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται ένα καλοκαιρινό βράδυ στο καφενείο ενός σιδηροδρομικού σταθμού. Ενας φιλήσυχος οικογενειάρχης χάνει το τελευταίο τρένο και αναγκάζεται να περάσει τη νύχτα του στο καφενείο του σταθμού. Και εκεί που όλα δείχνουν πως θα είναι μία αργή και βαρετή νύχτα, εμφανίζεται ένας ευγενικός κύριος.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ