Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ 15ΧΡΟΝΟΥ
Ρεσιτάλ προκλητικότητας από τον ειδικό φρουρό

Απέδωσε τη δολοφονία σε εποστρακισμό της σφαίρας, ενώ πρόσβαλε τη μνήμη του 15χρονου κάνοντας λόγο για «αποκλίνουσα συμπεριφορά»

Ο ειδικός φρουρός ενώ οδηγείται στον ανακριτή

Eurokinissi

Ο ειδικός φρουρός ενώ οδηγείται στον ανακριτή
Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας στην κατάθεσή του στον 9ο τακτικό ανακριτή ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας. Ο κατηγορούμενος στο απολογητικό του υπόμνημα ασελγούν ακόμη και στο πτώμα του 15χρονου νεκρού Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς προσπάθησε να τον παρουσιάσει σαν ταραχοποιό, χούλιγκανς και τον χαρακτήρισε άτομο με «αποκλίνουσα συμπεριφορά»!

Με βάση όσα αναφέρονται στο υπόμνημα, εγείρονται πολλά ερωτήματα σχετικά με την προσπάθεια ακόμα και να κατασκευαστούν στοιχεία με σκοπό να στραφεί αλλού η υπόθεση και να εμφανιστούν νέα δεδομένα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό με τη δολοφονία του 15χρονου.

Πριν ακόμη μπουν στον 9ο τακτικό ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι - Επ. Κορκονέας και Β. Σαραλιώτης - ο συνήγορος υπεράσπισής τους Αλ. Κούγιας απέδωσε τη δολοφονία του 15χρονου σε «παρεξήγηση», ενώ καταφέρθηκε κατά πάντων, ακόμη και κατά των «πολιτικών ταγών». «Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου προς τους κορυφαίους πολιτικούς ταγούς, από τους πλέον κορυφαίους, είπε ο Αλ. Κούγιας, οι οποίοι στο πλαίσιο μιας καθαρά πολιτικής αντιμετώπισης να σώσει ο καθένας το τομάρι του, δε σκέφτηκαν ούτε το παιδί αυτό και το εκμεταλλεύτηκαν». Επίσης, μίλησε και για «επιπολαιότητα» κάποιων άλλων που θέλουν να αποσύρουν το ενδιαφέρον από το Βατοπέδι και να σώσουν την πολιτική τους περιουσία.

Ο ειδικός φρουρός δήλωσε αθώος στο απολογητικό του υπόμνημα, έκανε λόγο για «εξοστρακισμό της σφαίρας» και επικαλέστηκε «κατάσταση φόβου». Ούτε λίγο - ούτε πολύ, ο κατηγορούμενος Επ. Κορκονέας παρουσιάζει τον εαυτό του σαν ...θύμα.

Ειδικότερα, ο ειδικός φρουρός υποστήριξε ότι λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ, στη διασταύρωση των οδών Χαρ. Τρικούπη και Ναυαρίνου δέχτηκε επίθεση μαζί με το συνάδελφό του Β. Σαραλιώτη από ομάδα 30 ατόμων. Για το λόγο αυτό απομακρύνθηκαν στη Χαρ. Τρικούπη, όπου στάθμευσαν το περιπολικό μπροστά στα καινούρια γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, συνεχίζει στην κατάθεσή του, επέστρεψε στον τόπο που ήταν η παρέα του Αλ. Γρηγορόπουλου. Βέβαια, εδώ εγείρονται τεράστια ερωτήματα γιατί επέστρεψε στο χώρο του επεισοδίου.

Αναφέρει στο υπόμνημα:

«Εν συνεχεία, προληπτικά (!) επειδή ακριβώς αυτό είναι το καθήκον μας, προκειμένου να ενημερώσουμε περαιτέρω τη διμοιρία των ΜΑΤ που ήταν βέβαιος στόχος των αναρχικών, κινηθήκαμε προς την οδό Ναυαρίνου και εν συνεχεία την ακολουθήσαμε με κατεύθυνση προς την οδό Τζαβέλλα. Η ομάδα των αναρχικών οι οποίοι πλέον ήσαν περισσότεροι από τα άτομα που αρχικώς μας είχαν επιτεθεί στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Ναυαρίνου, βλέποντάς μας επανέκαμψαν, κινήθηκαν επιθετικά προς το μέρος μας φωνάζοντας χαρακτηριστικά ότι θα μας σκοτώσουν και ξεκίνησαν μία σφοδρότερη της αρχικής επίθεσης, με κροτίδες, βόμβες μολότοφ, μάρμαρα, σιδερένια τασάκια και άλλα βαριά αντικείμενα μιας και ήμαστε πλέον πεζή.

Ο συνάδελφός μου Σαραλιώτης Βασίλειος, ενώ δεχόμασταν την ως άνω σφοδρή επίθεση, έκανε χρήση χειροβομβίδας κρότου - λάμψης, για να ανακόψει την πορεία τους, πλην όμως εκείνοι συνέχισαν να κινούνται προς το μέρος μας σύσσωμοι, σφυροκοπώντας μας με τα προαναφερθέντα αντικείμενα και πετώντας βόμβες μολότοφ.

Βλέποντάς τους πλέον σε απόσταση 10 - 15 μέτρων από τη θέση μας, μη μπορώντας να αναχαιτίσουμε την επιθετική τους πορεία και ευρισκόμενοι πλέον σε κατάσταση φόβου για την ίδια μας τη ζωή, κινηθήκαμε για να φύγουμε, στρέφοντας την πλάτη μας προς το μέρος τους, ταυτοχρόνως δε και προκειμένου να διασφαλίσουμε τη διαφυγή μας, όντας ταραγμένος και φοβισμένος πλέον για τη ζωή μας, αφού το πλήθος δεν ανέκοψε την πορεία του, παρά τη ρίψη χειροβομβίδας κρότου - λάμψης, από το συνάδελφό μου, έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο από τη θήκη, με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και έριξα δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα, μπορεί και τρίτη, που δεν είχα συνειδητοποιήσει, αλλά μου την υπενθύμισε ο συγκατηγορούμενός μου».

Ακόμα, αναφέρει: «Ο θανών είχε αποβληθεί από τη σχολή Μωραΐτη και άλλαζε συχνά σχολεία, γεγονός που αποτυπώνει μια αποκλίνουσα συμπεριφορά». Κατηγορεί τον 15χρονο και την παρέα του για συμμετοχή σε επεισόδια στο κλειστό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου στον αγώνα πόλο Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, πριν πάνε στα Εξάρχεια και ότι όλα αυτά δεν επιδεικνύουν «την αναμενόμενη συμπεριφορά και προσωπικότητα ενός 15χρονου εφήβου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος Επ. Κορκονέας αρχικά στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είχε δηλώσει ότι έριξε δύο σφαίρες στον αέρα και μία κάτω, ενώ τώρα ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε μόνο στον αέρα. Επίσης, όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες έχουν δηλώσει ότι υπήρξε μονάχα λεκτική αψιμαχία μεταξύ της παρέας του 15χρονου και των δύο ειδικών φρουρών, ενώ δε μίλησε ποτέ κανείς για βόμβες μολότοφ, κλπ., όπως ισχυρίζεται ο Επ. Κορκονέας.

Οι δύο κατηγορούμενοι, Επ. Κορκονέας και Β. Σαραλιώτης, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Στο μεταξύ, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας σημείωναν χτες ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει πολιτικές δηλώσεις και όχι ποινικές.

Επίσης, η Σχολή Μωραΐτη σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο Αλ. Γρηγορόπουλος «φοίτησε στη Σχολή από την Α΄ τάξη του δημοτικού ως τη Γ΄ Γυμνασίου», ότι «είχε πολύ καλή συμπεριφορά και η διαγωγή του ήταν πάντα κοσμιοτάτη».

Τέλος, η βαλλιστική εξέταση ξεκίνησε χτες το μεσημέρι μετά από εντολή του ανακριτή, αφού πρώτα ορίστηκαν πραγματογνώμονες και από τα δύο μέρη. Δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, αφού πρέπει να πραγματοποιηθεί ένα σύνολο εξετάσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο εισαγγελέας πρότεινε καταδίκη χωρίς ελαφρυντικά(2010-08-06 00:00:00.0)
Συνεχίστηκε η εξέταση του ειδικού φρουρού(2010-07-14 00:00:00.0)
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τους δύο ειδικούς φρουρούς(2010-06-08 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η κατάθεση του τεχνικού συμβούλου(2010-05-28 00:00:00.0)
Θα καταθέσουν οι αυτόπτες μάρτυρες(2010-02-20 00:00:00.0)
Ξενικά την Τετάρτη η δίκη των ειδικών φρουρών(2010-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ