Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χίλαρι Κλίντον

«Θέλω να ξέρουν οι Ιρανοί ότι εάν γίνω πρόεδρος, θα επιτεθώ κατά του Ιράν», είχε δηλώσει η Χίλαρι Κλίντον σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, όταν διεκδικούσε το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών.

Η Χίλαρι Κλίντον μπορεί να μην κέρδισε το χρίσμα και να έχασε την ευκαιρία να γίνει πρόεδρος, αλλά θα είναι η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (υπουργός Εξωτερικών) στην κυβέρνηση της «αλλαγής» του εκλεγμένου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και θα έχει την ευκαιρία να επιτεθεί.

Η επιλογή της δεν ήταν τυχαία, ούτε αναγκαστική, ώστε να εξηγείται απλώς από επιφανειακές αναλύσεις περί «τον εχθρό σου τον θέλεις κοντά σου»...

Η ουσία μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο εάν ενταχθεί στο σύνολο των επιλογών των προσώπων σε καίρια και κρίσιμα υπουργεία, όπως του ρεπουμπλικάνου Ρόμπερτ Γκέιτς που θα παραμείνει υπουργός Αμυνας. Επιλογές που ενθουσίασαν το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα, αλλά και «μέντορες» της εξωτερικής πολιτικής ή καλύτερα των πολέμων και των δικτατοριών, όπως τον Χένρι Κίσινγκερ. Επιλογές που σημαίνουν τη συνέχιση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Εξάλλου, η Χίλαρι Κλίντον ως γερουσιαστής έχει υποστηρίξει αναφανδόν τον πόλεμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, τη δραματική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, τα αντιδημοκρατικά μέτρα στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Πώς λοιπόν να μην υποστηριχτεί από την άρχουσα τάξη, που στηρίζει άλλωστε και την κυβέρνηση Ομπάμα;


Χρ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ