Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Καθήκον για κάθε εργάτη η επιτυχία της

Σε μαχητική οργάνωση της δράσης σε κάθε τόπο δουλειάς για την απεργία, την περιφρούρηση και τις συγκεντρώσεις, καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Εφαλτήριο για την παραπέρα κλιμάκωση των εργατικών αγώνων αποτελεί η απεργία στις 10 Δεκέμβρη (φωτ. από την απεργία στις 21/10)
Εφαλτήριο για την παραπέρα κλιμάκωση των εργατικών αγώνων αποτελεί η απεργία στις 10 Δεκέμβρη (φωτ. από την απεργία στις 21/10)

«Στις 10 Δεκέμβρη κανείς να μην πάει στη δουλειά. Κανείς να μη μείνει στο σπίτι. Ολοι μαζί με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα και στην Αθήνα, στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί. Ολοι μαζί με τις οικογένειές μας, για να πάρει μαζική αποφασιστική απάντηση η αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική και η προσπάθεια κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ, των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου να φορτωθούμε τα βάρη της κρίσης».

Τα παραπάνω σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, καθώς εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στις 10 το πρωί. Στον Πειραιά, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Λουδοβίκου του Ηλεκτρικού Σταθμού.

«Μαζί με τα ταξικά συνδικάτα στην περιφρούρηση των εργοστασίων, των επιχειρήσεων, των χώρων δουλειάς. Να μην περάσει ο φόβος και η προσπάθεια τρομοκρατίας της εργοδοσίας, για αποδοχή μείωσης των ημερών εργασίας, για να μη γίνουν απολύσεις», επισημαίνει το ΠΑΜΕ και καταλήγει: «Μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, με τις επιτροπές αγώνα, με τις επιτροπές των σωματείων συζητήστε, με συσκέψεις στους χώρους δουλειάς, πώς θα οργανωθεί καλύτερα η συμμετοχή, πώς θα μπουν στη μάχη, στη συμμετοχή στην απεργία περισσότεροι εργαζόμενοι. Με μαχητικό, μαζικό, αποφασιστικό τρόπο, με τα δικά τους μπλοκ να κατέβουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις οι συντονιστικές επιτροπές των συνοικιών, οι μαζικοί φορείς».

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να οργανώσουν τα δικά τους μπλοκ με τα πανό τους, τα συνθήματά τους, με ζωντάνια και πειθαρχία. Για να πάρει απάντηση ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που έχει συνυπογράψει την αντεργατική επίθεση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, της μερικής απασχόλησης και άλλων μέτρων.

Καθημερινές εξορμήσεις

Σήμερα οι περιοδείες συνεχίζονται, μεταξύ άλλων, σε οικοδομές και ξενοδοχεία στο Σύνταγμα. Τη Δευτέρα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, την Τρίτη στο Εφετείο στη Λουίζης Ριανκούρ. Για την επιτυχία της απεργίας, σήμερα, οι μαζικοί φορείς του Δήμου Βύρωνα πραγματοποιούν πικετοφορία, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Ταπητουργείου). Σε δράση για να γίνει η απεργία «υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τους κοινωνικοπολιτικούς φορείς του, προτάσσοντας τα παρακάτω αιτήματα των σύγχρονων αναγκών», καλεί με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Συνδικαλιστών στους ΟΤΑ λεκανοπεδίου Αττικής. Ενώ ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και προσυγκέντρωση στις 10 π.μ., στη συμβολή της Ομόνοιας με την οδό Αθηνάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ