Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Να καταδικαστούν στην πράξη οι αντιλαϊκές πολιτικές

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής με τις ταξικές δυνάμεις στην απεργία και στη στάση εργασίας στις 18 Δεκέμβρη

Στην απεργία στις 10 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους με ανακοίνωσή της η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ). Επίσης, απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας (11.30 π.μ. έως τέλος του ωραρίου) στις 18 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, στις 12 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωσή της η ΤΑΔΗΣΥ αναφέρεται στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση που εκφράζεται και μέσα από το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, τη δεινή οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, εξαιτίας της πολιτικής τζογαρίσματος, την παραπέρα συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 16 Δεκέμβρη έρχεται προς ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 65ωρο εβδομαδιαίο εργασιακό ωράριο, ενώ μία μέρα μετά συζητιέται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και αντρών στο Ελληνικό Δημόσιο. Ακόμα το Ταμείο Πρόνοιας των Δημόσιων Υπαλλήλων αδυνατεί να καταβάλει το εφάπαξ, ενώ ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων στο Δημόσιο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του.

Είναι άμεση ανάγκη, τονίζει η ΤΑΔΗΣΥ, «μέσα από ενιαίους, ταξικούς δυναμικούς εργατικούς αγώνες, να καταδικαστούν έμπρακτα αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές», οι πολιτικοί εκφραστές και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που τις στηρίζουν. Καταλήγοντας, η ΤΑΔΗΣΥ καλεί σε διεκδίκηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ