Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ακόμη πιο αποφασιστικά

Μια εξαιρετικά σημαντική μάχη, η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση (Δεκέμβρη - Γενάρη) που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου και για την ολοκλήρωση της διάσωσης και τη στέγαση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος, δίνουν χιλιάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Η κάλυψη του πλάνου την πρώτη μέρα έναρξης της εξόρμησης κατά 23,02% αποδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν αυτή η μάχη να κερδηθεί. Αρκεί να δοθεί με την αποφασιστικότητα, που απαιτεί το ολοένα και πιο πλατύ άνοιγμα στις λαϊκές δυνάμεις. Με εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του μόχθου, που χρόνια τώρα στηρίζουν το ΚΚΕ, αναγνωρίζοντας σ' αυτό έναν συνεπή μαχητή των δικών τους δίκιων, σε όλους όσοι βρεθήκαμε σε κάθε μετερίζι του αγώνα στην πρώτη γραμμή, σε όλους όσοι αναζητούν διέξοδο σε αντίθεση με τη σημερινή πραγματικότητα, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ. Αλλωστε, το κύρος του Κόμματος είναι ψηλά στη συνείδηση πλατιών δυνάμεων που προσδοκούν από μας, αλλά πρέπει να τις βρούμε, να μιλήσουμε μαζί τους, να τους ανοίξουμε το δρόμο συσπείρωσης με την πολιτική του ΚΚΕ, ενίσχυσής του και οικονομικής μαζί.

Μπορούμε να δώσουμε νικηφόρα αυτή τη μάχη, καλώντας να συμβάλλουν οικονομικά για την εκπλήρωση του στόχου της εγκατάστασης των Αρχείων του ΚΚΕ, που είναι Αρχεία του εργατικού κινήματος, σε κτίριο ειδικό και κατάλληλο τόσο για τη συνέχεια στη συντήρησή του όσο και στην προβολή του, στην αξιοποίηση για τη μελέτη της Ιστορίας μας. Ενός στόχου που συγκινεί και ευαισθητοποιεί, ενός στόχου που μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, όλου του λαού, ανθρώπων της προοδευτικής διανόησης. Γιατί πρόκειται για τις χειροπιαστές αποδείξεις της δικής τους ηρωικής πορείας.

Εντείνουμε τους ρυθμούς στο έπακρο. Η κάλυψη των πλάνων απαιτεί δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο. Απαιτεί να χτυπήσουμε χιλιάδες πόρτες εργατικών - λαϊκών οικογενειών, να απευθυνθούμε παντού σε κάθε χώρο δουλειάς. Χωρίς δισταγμό, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς αναβολές. Μας βοηθά το άνοιγμα που έχει προηγηθεί και η δράση που έχει αναπτυχθεί το προηγούμενο διάστημα. Για τα 90χρονα του Κόμματός μας. Για να εντάξουμε τους ανθρώπους του μόχθου στην προσυνεδριακή διαδικασία, συζητώντας μαζί τους τις Θέσεις της ΚΕ για το 18ο Συνέδριο. Το άνοιγμα για να συζητήσουμε μαζί τους για τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και για την ανάγκη οργάνωσης της λαϊκής πάλης και αντεπίθεσης για να μην υποστεί ο λαός δυσβάστακτες συνέπειες.

Ηταν χιλιάδες οι άνθρωποι με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή στο πλαίσιο αυτού του ανοίγματος. Χιλιάδες αυτοί με τους οποίους συζητήσαμε, τους μιλήσαμε και τους ακούσαμε. Ολους αυτούς πρέπει να τους βρούμε ξανά. Να βαθύνουμε παραπέρα τους δεσμούς που αναπτύξαμε, ζητώντας τους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, σήμερα κόβοντας το κουπόνι, αύριο στην κάλπη, κάθε μέρα στους αγώνες. Αυτή η δράση συμβάλλει στην ενίσχυση των δεσμών του Κόμματος με το λαό, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πάγιο στόχο της ισχυροποίησης του Κόμματος.

Αυτή τη μάχη μπορούμε και θα την κερδίσουμε. Το πιστεύουμε, το παλεύουμε, εξαντλούμε κάθε δυνατότητα. Προς τιμήν των 90χρονων του Κόμματός μας. Προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου μας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ