Κυριακή 30 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θράσος χωρίς όρια

«Για μας το νερό που είναι δημόσιο αγαθό σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί. Γι' αυτό καλούμε την κυβέρνηση, πρώτον, να σταματήσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, της αντίστοιχης, δηλαδή, εταιρείας στη Θεσσαλονίκη. Δεύτερον, να σταματήσει και το αντίστοιχο σχέδιο που έχει προοπτικά και για την ΕΥΔΑΠ. Δεν μπορεί να παίζει μ' αυτά τα κρίσιμα και σημαντικά θέματα».

Ποιος νομίζετε ότι το δήλωσε αυτό; Είμαστε σίγουροι ότι δεν πάει εκεί ο νους σας... Κι όμως, τη δήλωση αυτή έκανε, κατά την περιοδεία του στην ΕΥΔΑΠ, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Μαγκριώτης. Προφανώς, τόσο αυτός, όσο και το κόμμα του πιστεύουν ότι η άκρατη δημαγωγία θα κάνει το λαό να ξεχάσει ότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ άρχισε η ιδιωτικοποίηση τόσο της ΕΥΔΑΠ, όσο και της ΕΥΑΘ μέσω Χρηματιστηρίου!

Και έρχονται τώρα να ...κατακεραυνώσουν την κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει πιστά την ίδια πολιτική. Μια πολιτική, που έχει επιφέρει αυξήσεις στα τιμολόγια νερού πάνω από 150% και στα τέλη αποχέτευσης πάνω από 80% τα τελευταία χρόνια, ενώ επιφυλάσσει και ένα ακόμη χαράτσι για τη λειτουργία της Ψυττάλειας, το περιβόητο «Ψυτταλειόσημο». Μια πολιτική, που δεν επιτρέπει στο ιδιωτικοποιημένο κομμάτι της ΕΥΔΑΠ να κάνει τα αναγκαία έργα για να μην πούμε το νερό - νεράκι, μήπως χάσουν μερικά από τα κέρδη τους οι μέτοχοι. Μια πολιτική, που αφήνει να ρημάζουν οι ταμιευτήρες νερού που παρέμειναν στην κρατική ΕΥΔΑΠ Παγίων χωρίς κανένα έσοδο...

Ας αφήσουν το δούλεμα, λοιπόν. Και τα δύο αυτά κόμματα αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ