Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Ψηφίζουμε για τις ανάγκες μας

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι εκλογές του Συλλόγου στα Δημόσια ΙΕΚ. Οι σπουδαστές καλούνται να συμμετάσχουν και να στηρίξουν μαζικά το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο του Συλλόγου

«Απαντάμε οργανωμένα για μόρφωση, δουλειά, ζωή... Ενάντια σε δίδακτρα, λεφτά για αναλώσιμα, πρακτική άσκηση - δουλεμπόριο, δουλειά χωρίς δικαιώματα. Ενάντια στους βιομήχανους και τραπεζίτες, στις κυβερνήσεις τους και στον ΟΕΕΚ». Τη Δευτέρα 1 Δεκέμβρη ως και την Παρασκευή 12 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ), όπου καλεί να συμμετέχουν μαζικά και να στηρίξουν το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΣΔΙΕΚ είναι ο συλλογικός φορέας όλων των σπουδαστών, που εκπληρώνει την ανάγκη τους να εκφράσουν συλλογικά και οργανωμένα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους. Οι σπουδαστές απαιτούν δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές και: Κατάργηση των διδάκτρων στα Δημόσια ΙΕΚ. Δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων. Κάλυψη εξόδων για αναλώσιμα. Πρακτική άσκηση στο αντικείμενό τους με κατοχυρωμένα όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Δωρεάν πιστοποίηση με το πέρας των σπουδών. Κατοχύρωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Κανένας αποκλεισμός σπουδαστών με ειδικές ανάγκες. Ισα δικαιώματα για τους μετανάστες σπουδαστές.

Ο ΣΥΣΔΙΕΚ, με ανακοίνωσή του, καλεί κάθε σπουδαστή να συμβάλλει ενεργά και να έχει θέση στη συγκρότηση επιτροπών του Συλλόγου μέσα σε κάθε ΙΕΚ για να συντονιστεί η δράση τους. Καλούν σε Γενική Συνέλευση των σπουδαστών μέσα στο ΙΕΚ για να συζητήσουν και να αποφασίσουν συλλογικά, απαιτώντας να δοθεί 1 ώρα για να γίνει η συνέλευση χωρίς να μπουν απουσίες. Ενώ προχωράει στην οργάνωση διαμαρτυριών στους διευθυντές για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει (υλικοτεχνική υποδομή, αναλώσιμα, εργαστήρια κτλ.).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ