Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Διεκδικούν τα αυτονόητα

Σε ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις προχώρησαν χτες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των Μουσικών Σχολείων, απαιτώντας δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των μαθητών στα Μουσικά Σχολεία
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των μαθητών στα Μουσικά Σχολεία
Με τα μουσικά όργανα στα χέρια βγήκαν χτες στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία, εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απ' ευθείας κρατική χρηματοδότησή του. Υπενθυμίζεται ότι υπουργείο Παιδείας και Νομαρχία παίζουν μπιλιάρδο στις πλάτες μαθητών και γονιών, βάζοντας εμπόδια ακόμη και στη μεταφορά τους προς το σχολείο. Χτες, τελικά, μετά την κινητοποίηση, με απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δόθηκε το πράσινο φως στη Νομαρχία Αθηνών για την υπογραφή συμβάσεων, ώστε να εκτελεστούν οι μεταφορές των μαθητών της Αττικής.

Οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων Ιλίου και Αλίμου, μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς, πορεύτηκαν από τα Προπύλαια στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα.

Στον Πειραιά, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου συγκεντρώθηκαν στη Νομαρχία. Στο πλευρό τους στάθηκαν για μια ακόμα φορά η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και ο Κώστας Τζατζάνης, επικεφαλής της ΝΑΣ. «Λεφτά για τις τράπεζες και τους βιομηχάνους έχουν», τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου, «όχι όμως για τις λαϊκές ανάγκες και την Παιδεία. Φαίνεται ίσως ότι έχουν στο μυαλό τους, και για αυτή τη δαπάνη που είναι υποχρέωση του κράτους, να βάλουν τους γονείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη». Αφού υπενθύμισε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ από την 1η Οκτώβρη έχει φέρει το θέμα στη Βουλή, τόνισε πως «ακόμα απάντηση δεν έχουμε πάρει...».

Παίζουν στο δικομματικό παιχνίδι τις ανάγκες και τις αγωνίες μας


Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη μεταφορά των μαθητών αφορά και τους 700 μαθητές με Ειδικές Ανάγκες που από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν πηγαίνουν σχολείο με ευθύνη της Νομαρχίας και του υπουργείου Παιδείας. Ο νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός έσπευσε να δηλώσει ικανοποιημένος με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υποστηρίζοντας ότι όλα λύθηκαν...

«Ντροπή και αίσχος! Ο νομάρχης έπαιξε στο δικομματικό παιχνίδι τις ανάγκες και τις αγωνίες γονιών και παιδιών με αναπηρίες κι έρχεται να πει ότι όλα λύθηκαν. Και δεν είναι σίγουρο ότι από τη Δευτέρα όλα τα παιδιά με αναπηρίες θα μεταφερθούν στα σχολεία τους. Παραμένει το πρόβλημα με τα 700 παιδιά που δεν έχουν δει τη σχολική τάξη κι εφόσον συνεχιστεί το σύστημα, είτε με νομαρχίες που βολεύει τον Γ. Σγουρό, είτε με τους δήμους, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η μεταφορά θα είναι μέσο που θα κερδοσκοπούν κάποιοι, αλλά πάνω απ' όλα ένα μέσο για την υποβάθμιση και διάλυση της Ειδικής Αγωγής», σχολίασε ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων. Και συνέχισε: «Ο κόσμος πρέπει να τιμωρήσει την κυβέρνηση, τους νομάρχες και τις συμβιβασμένες ηγεσίες της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, που δεν έβγαλαν ούτε μία ανακοίνωση όλες αυτές τις ημέρες, δεν πήραν καμία πρωτοβουλία. Απάντηση σε όλους αυτούς θα είναι η ενίσχυση του συντονισμού και του αγώνα αναπήρων εργαζομένων και γονέων».

Σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης πραγματοποιείται αύριο, Κυριακή, στις 10.30 π.μ., στο ΚΕΑΤ. Την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ - στις 6 απόγευμα πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org