Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΙΝΤΡΑΚΟΜ»
Αντιμέτωποι με απολύσεις οι εργαζόμενοι

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με θέμα τις απολύσεις στον όμιλο «INTRACOM», κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές τονίζουν:

«Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της απόλυσης βρίσκονται πολλοί εργαζόμενοι του ομίλου Intracom, μετά και τις πρόσφατες εξαγγελίες της Διοίκησης.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων ανακοίνωσε απολύσεις το επόμενο διάστημα εργαζομένων στην Telecom, στην Intracom Telecom, στην Holdings, αλλά και στη Defense. Ο αριθμός αυτός αγγίζει τους 200 υπό απόλυση εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε τα αιτήματα των εργαζομένων για μισθολογικές αυξήσεις ως "ύβρη", επικαλούμενη την τρέχουσα συγκυρία.

Τα προβλήματα αυτά έρχονται ως συνέχεια των συσσωρευμένων προβλημάτων όλων αυτών των χρόνων (συρρίκνωση θέσεων εργασίας, καθήλωση μισθών, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, κατάργηση των λεωφορείων και μετακύληση του κόστους μεταφοράς στο χώρο δουλειάς στις πλάτες των εργαζομένων).

Ολα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, αλλά και οι κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών, μιας πολιτικής που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Και συγκεκριμένα να εξασφαλίσει ότι δε θα γίνει καμία απόλυση το επόμενο διάστημα στον όμιλο INTRACOM».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ