Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Συνέταιρος με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα στην Αρμενία

Το «πράσινο φως» στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), να μπει στην εταιρία τηλεπικοινωνιών της Αρμενίας «Αρμεντελ», στην οποία ο ΟΤΕ κατέχει το 90% του μετοχικού της κεφαλαίου, έδωσε καταρχήν το ΔΣ του Οργανισμού. Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα που υλοποιεί την πολιτική των Βρυξελλών, θα συμμετάσχει σε ποσοστό 9% στο μετοχικό κεφάλαιο της «Αρμεντελ», και θα δανειοδοτήσει με 40 εκατομμύρια δολάρια το επενδυτικό πρόγραμμα στις αρμενικές τηλεπικοινωνίες.

Επιπλέον ο ΟΤΕ, προκειμένου να υλοποιήσει την πολιτική των εξαγορών ξένων τηλεπικοινωνιακών οργανισμών, προχωράει τις διαδικασίες σύναψης του ομολογιακού δανείου ύψους 800 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ, επιβαρύνοντας ακόμα πιο πολύ τις δανειακές του υποχρεώσεις προς τρίτους. Το ομολογιακό δάνειο θα εξασφαλιστεί μέσω της εταιρίας ΟΤΕ PLC με διάρκεια αποπληρωμής τα επτά χρόνια.

Επίσης η διοίκηση του ΟΤΕ ενέκρινε και κατακύρωσε προμήθειες ύψους 11 δισ. δραχμών. Συγκεκριμένα κατακύρωσε το διαγωνισμό στις εταιρίες ΑΝΚΟ και ΙΝΤΑΣΟΦΤ έναντι ποσού 2,5 δισεκατομμυρίων για την προμήθεια, εγκατάσταση και παράδοση «με το κλειδί στο χέρι», του έργου, «Σύστημα Διαχείρισης Βοηθητικών Μονάδων». Ενέκρινε την προμήθεια λογισμικού και υπηρεσιών SDH από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ κατ' επέκταση υπάρχουσας σύμβασης ύψους τριών δισεκατομμυρίων δραχμών. Τέλος, ενέκρινε την αγορά καλωδίου στο υποβρύχιο καλωδιακό σύστημα FLAG, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του διεθνούς κόμβου μεταγωγής πακέτων του ΟΤΕ, για παροχή διασυνδέσεων ΑΤΜ και IP, για την εξυπηρέτηση των ευρωπαϊκών διαπανεπιστημιακών δικτύων. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 16,5 εκατομμύρια δολάρια και προβλέπεται ότι θ' αποσβεστεί σε 12-13 μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ