Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους μετανάστες

Η προχθεσινή προσαγωγή 15 Αφγανών στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα δεν έγινε με βάση κάποιο νόμιμο έγγραφο. Συγκεκριμένα, το χαρτί της Εισαγγελίας, με βάση το οποίο έγινε ο έλεγχος, έκανε λόγο για σύσταση και όχι για προσαγωγή.

Πολύ απλά, αυτό σημαίνει πως ήδη στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μία επιχείρηση τρομοκράτησης των μεταναστών που ζουν και εργάζονται εκεί. Κι αν κάτι τέτοιο ίσχυε έτσι κι αλλιώς, φαίνεται πως τώρα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο η αστυνομοκρατία. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο πως διάφοροι κύκλοι το τελευταίο διάστημα κάνουν παρέμβαση, με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση ενάντια στους μετανάστες που έγινε την περασμένη Δευτέρα και στην οποία συμμετείχαν μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΛΑ.Ο.Σ. και της «Χρυσής Αυγής».

Το γεγονός ότι η προχτεσινή προσαγωγή των Αφγανών δεν έγινε με βάση κάποιο νόμιμο έγγραφο, αποκαλύφθηκε ύστερα από την παρέμβαση του ΚΚΕ στο αστυνομικό τμήμα. Συγκεκριμένα, η βουλευτής του Κόμματος Εύα Μελά έκανε παράσταση διαμαρτυρίας και διαπίστωσε ότι το χαρτί της Εισαγγελίας αναφέρεται σε σύσταση - και όχι προσαγωγή - η οποία γίνεται μετά από γνωμάτευση από την Υγειονομική Υπηρεσία, σχετικά με τη μη τήρηση κανόνων υγιεινής στο κτίριο, για τις οποίες φέρεται ως υπεύθυνος ο ιδιοκτήτης του χώρου. Υπενθυμίζουμε ότι η προσαγωγή έγινε με πρόσχημα εισαγγελική παραγγελία για μη τήρηση κανόνων υγιεινής. Ομως, η αστυνομία μπήκε στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας όπου έμεναν οι μετανάστες και τους προσήγαγε στο τμήμα.

Μετά την παρέμβαση του ΚΚΕ, αφέθηκαν ελεύθεροι 4 μετανάστες, οι οποίοι είχαν χαρτιά παραμονής. Παρ' όλα αυτά, χωρίς κανένα λόγο, κρατήθηκαν για τουλάχιστον τέσσερις ώρες στο τμήμα! Οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών με σκοπό την απέλαση τους. Μεταξύ αυτών, ήταν και ένας ανήλικος, ο οποίος θα οδηγηθεί στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα.

Η Εύα Μελά δήλωσε για το περιστατικό στον «Ρ»: «Σε ερώτησή μου, προς τον αξιωματικό υπηρεσίας, με ποιο νόμιμο έγγραφο έγινε η προσαγωγή, δεν πήρα καμία απάντηση. Είναι ένα ακόμα κρούσμα από τα δεκάδες που συμβαίνουν καθημερινά. Το ΚΚΕ συμπαρίσταται και θα παλέψει, ώστε οι μετανάστες, μαζί με τους Ελληνες εργαζόμενους, να έχουν ίσα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα παρέμβαση του ΚΚΕ για τους πρόσφυγες - μετανάστες(2014-10-04 00:00:00.0)
Απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών και προσφύγων(2014-09-27 00:00:00.0)
Νέες συλλήψεις και επιθέσεις κατά μεταναστών(2013-01-01 00:00:00.0)
Κρούσμα βίας σε βάρος μετανάστη(2009-05-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-07-19 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα αστυνομικής βαρβαρότητας(2005-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ