Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγελία για την αστυνομική βία σε βάρος μεταναστών

Μόνη απάντηση είναι η ενιαία πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος

Σε βάρος μεταναστών, όπως αυτοί που περιμένουν νυχθημερόν έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών για λίγες μέρες νόμιμης παραμονής στη χώρα, αυξάνεται η αστυνομική βία
Σε βάρος μεταναστών, όπως αυτοί που περιμένουν νυχθημερόν έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών για λίγες μέρες νόμιμης παραμονής στη χώρα, αυξάνεται η αστυνομική βία
Τον άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη από αστυνομικούς στο ΑΤ Ιλίου πριν από 10 μέρες και την έφοδο της αστυνομίας από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα σε σπίτια μεταναστών όπου και συνέλαβαν 15 Αφγανούς μετανάστες, εκ των οποίων 5 ανήλικα παιδιά, καταγγέλλει, με χτεσινή της ανακοίνωση, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ. Ολόκληρη η ανακοίνωση - καταγγελία είναι η εξής:

«Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ καταγγέλλει τον άγριο ξυλοδαρμό Αφγανού μετανάστη από αστυνομικούς στο ΑΤ Ιλίου στις 17/11/2008, επειδή απαίτησε από τον εργοδότη του τα δεδουλευμένα μεροκάματά του. Ο μετανάστης, παρά το γεγονός ότι διέθετε τα προβλεπόμενα από το νόμο χαρτιά, κρατήθηκε χωρίς καμία αιτιολογία για τέσσερις ολόκληρες μέρες στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η αστυνομία, παίρνοντας το μέρος της εργοδοσίας, εξυπηρετεί ξεκάθαρα τα συμφέροντά της, καθώς τρομοκρατεί με τέτοιες μεθόδους όποιον τολμά να απαιτήσει τα μεροκάματά του. Πρόκειται για άλλη μία περίπτωση άγριας αστυνομικής βίας απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι, κυνηγημένοι από τον ιμπεριαλισμό, αναζητούν απεγνωσμένα επιβίωση και εργασία στη χώρα μας.

Καταγγέλλουμε, επίσης, την απροκάλυπτη επίθεση της αστυνομίας από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, όπου με πρόσχημα την τήρηση των κανόνων υγιεινής σε κατοικίες μεταναστών εφόρμησαν μέσα στα σπίτια τους και συνέλαβαν 15 Αφγανούς μετανάστες, εκ των οποίων 5 ανήλικα παιδιά.

Καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση και άμεση μαζική λαϊκή απάντηση. Οι συνεχείς επιθέσεις της αστυνομίας σε μετανάστες και πρόσφυγες γίνονται με βάση οργανωμένο σχέδιο. Εχει βαριές ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ.

Μόνη απάντηση σε τέτοιου είδους φαινόμενα είναι, από κοινού Ελληνες και μετανάστες εργάτες να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, που είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνεχή επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη και η οποία παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις με οξυμένα κρούσματα βίας και αυταρχισμού, μόνη απάντηση είναι η ενιαία πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών, μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, για να μην πληρώσει η εργατική τάξη την κρίση της πλουτοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ