Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αγρια εκμετάλλευση των μεταναστών

Στο έλεος της άγριας εκμετάλλευσης και του ανελέητου κυνηγητού, βρίσκονται οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Το τελευταίο διάστημα, η παρέμβαση που γίνεται από διάφορους κύκλους (εκπρόσωποι κομμάτων, Τοπική Διοίκηση, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κ.ά.) σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των βασανισμένων ανθρώπων, που αναζήτησαν στη χώρα μας καταφύγιο, διωγμένοι από τις πατρίδες τους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Τα όσα έγιναν και γίνονται στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, το κύκλωμα δουλεμπόρων στην Πάτρα, όσα συμβαίνουν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στο Ρουφ, με χιλιάδες μετανάστες να συνωστίζονται νυχθημερόν για μερικές μέρες νομιμότητας, είναι τα αποτελέσματα συγκεκριμένης αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που υλοποιείται από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, εντείνονται η αστυνομική βία και το κλίμα τρομοκρατίας. Και όλα αυτά «δένουν» με την καλλιέργεια ρατσιστικών αντιλήψεων, με τις οποίες επιχειρούν να δηλητηριάσουν τη συνείδηση των ανθρώπων που ζουν ή εργάζονται δίπλα στους μετανάστες, κάποιοι «ελληναράδες».

Είναι χαρακτηριστικό ότι διάφοροι μηχανισμοί (ανάμεσά τους και πολιτικά κόμματα, όπως ο ΛΑ.Ο.Σ.) αξιοποιούν τα υπαρκτά προβλήματα, που παρουσιάζονται σε περιοχές όπου ζουν και εργάζονται πολλοί μετανάστες, και τα φορτώνουν σε αυτούς. Οι μετανάστες είναι ο πρώτος στόχος. Αυτοί οι εργάτες, οι ξένοι, που ξεζουμίζονται και εξοντώνονται από τους εργοδότες στη Μανωλάδα, στη βιοτεχνία στα Πατήσια και άλλα παρόμοια γκέτο, στο εργοστάσιο στο Βοτανικό και στην οικοδομή, μόλις τελειώσουν το μεροκάματο, μπορεί να περάσουν τη νύχτα στο μπουντρούμι του κέντρου κράτησης στο Ελληνικό και από εκεί να απελαθούν.

Οσα αποφασίζονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση συνδέονται άμεσα με τα παραπάνω. Οι πρόσφατες αντιμεταναστευτικές οδηγίες της ΕΕ και οι δύο εκθέσεις έχουν στόχο την εξασφάλιση σχεδόν τσάμπα εργατικής δύναμης για το ευρωπαϊκό κεφάλαιο, για να αυξήσει τα κέρδη του. Στην πράξη, εκείνο που επιδιώκεται είναι: Αγρια, στυγνή, εκμετάλλευση, σε βάρος των εργαζομένων μεταναστών, ώστε το ευρωπαϊκό κεφάλαιο να έχει γρήγορα και εύκολα κέρδη (λόγω του μεγάλου βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης) και στη συνέχεια άμεση απέλασή τους, εξόντωσή τους, δηλαδή, μέσω της έντασης της αστυνομοκρατίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, κινείται και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως ακριβώς κινούνταν και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο, δηλαδή, των κατευθύνσεων της ΕΕ, που συναποφάσισαν στις Βρυξέλλες. Οι μετανάστες, ως σύγχρονοι σκλάβοι, γίνονται ένα από τα πλέον εκμεταλλευόμενα τμήματα της εργατικής τάξης και - το κυριότερο - χωρίς δικαιώματα, χωρίς δυνατότητα διεκδίκησης, όντας «παράνομοι», σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΕ.

Ο κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί στη συντονισμένη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) - υπηρετών του. Η ανάγκη να απομονωθούν εκείνες οι δυνάμεις που καλλιεργούν ή υποθάλπουν το ρατσισμό και τον εθνικισμό είναι πλέον επίκαιρη όσο ποτέ. Οπως επίκαιρη είναι η ανάγκη οργάνωσης των Ελλήνων και των μεταναστών εργαζομένων στα συνδικάτα τους. Η ενιαία αντίσταση στη βάρβαρη αυτή πολιτική μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Πάντως, οι κομμουνιστές είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το δίκιο των μεταναστών, γιατί είναι κομμάτι της εργατικής τάξης της Ελλάδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την ΕΕ και την εργατική αριστοκρατία(2013-10-05 00:00:00.0)
Καταγγέλλει το φακέλωμα στο Μαρούσι(2009-07-16 00:00:00.0)
«Πληρώνουν» με τη ζωή τους τη ροζ κάρτα(2009-01-14 00:00:00.0)
Στο έλεος της εργοδοσίας οι μετανάστες(2008-11-20 00:00:00.0)
Θύματα εκμετάλλευσης από την πλουτοκρατία(2008-11-01 00:00:00.0)
Σε καθεστώς διαρκούς εκμετάλλευσης και διωγμού(2006-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ