Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΑΤΡΟ «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ»
Κρούει κώδωνα κινδύνου

Μετά από πενηνταπεντάχρονη πορεία και προσφορά στον πολιτισμό μας, το θέατρο «Δόρα Στράτου» κινδυνεύει άμεσα να κλείσει. Το τρίτο παλαιότερο ελληνικό θέατρο βρίσκεται σε δραματική οικονομική κατάσταση, εφόσον τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού δεν το επιχορηγούν. Το προσωπικό είναι απλήρωτο, οι φορεσιές ασυντήρητες, οι χορευτές και οι μουσικοί απλήρωτοι από τον Αύγουστο.

Τι θα κάνουν οι δύο αρμόδιοι υπουργοί; Στο ερώτημα που τέθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, η απάντηση του Αλκη Ράφτη (πρόεδρος του ΔΣ του Θεάτρου) ήταν χαρακτηριστική: «Ο υπουργός Πολιτισμού δε δεσμεύτηκε να μας επιχορηγήσει, ενώ ο υπουργός Τουρισμού αρνείται να μας συναντήσει».

Για το 2008, το θέατρο «δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ. Τα έσοδα από τις δραστηριότητές μας, (περίπου 200 χιλιάδες ευρώ) καλύπτουν το ήμισυ των αναγκών μας. Ηδη, το χρέος μας σήμερα ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Ενας θησαυρός αναντικατάστατος σε γνώση, εμπειρία, φορεσιές, αντικείμενα, αρχεία, οδηγείται σε μαρασμό και κινδυνεύει, άμεσα, να χαθεί».

Στα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει το θέατρο «Δόρα Στράτου» προστίθεται ένα ακόμη, η έξωση. Με το εξώδικο που έφτασε στα χέρια του του Α. Ράφτη πριν από έναν περίπου μήνα, επτά ιδιώτες απαιτούν την κυριότητα στρεμμάτων γης στο λόφο Φιλοπάππου, μεταξύ των οποίων είναι και ο χώρος του θεάτρου! Και σ' αυτό το πρόβλημα, τον πρώτο λόγο έχουν τα αρμόδια υπουργεία. Από τις ενέργειές τους κρίνεται και η ύπαρξη του θεάτρου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ