Τρίτη 25 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΗΣ «ΜΕΒΓΑΛ»
Στοιχεία για τη συνδιαλλαγή

Το άτομο το οποίο είχε δώσει την έγκριση για τον τρόπο που θα πλήρωνε ο πρόεδρος της «ΜΕΒΓΑΛ», προκειμένου να μειωθεί ένα πρόστιμο της εταιρείας, έγινε γνωστό χτες, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης εκβίασης της «ΜΕΒΓΑΛ».

Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης του πρώην Γενικού Διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Π. Αδαμόπουλου, ο σιτέμπορος από τη Θεσσαλονίκη Κ. Κωνσταντινίδης επικοινώνησε με τον Γιάννη Τσιτουρίδη, αδερφό και κουμπάρο του Σάββα Τσιτουρίδη (που εκείνη την εποχή, το 2006, ήταν υπουργός Απασχόλησης), ρωτώντας τον αν δέχονται τον τρόπο πληρωμής που τους πρότεινε ο πρόεδρος της «ΜΕΒΓΑΛ», Π. Παπαδάκης. Και όλα αυτά, βάσει των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του σιτέμπορου.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Κωνσταντινίδης, στις 11 Σεπτέμβρη του 2006, είχε συλληφθεί έχοντας στην κατοχή του 200.000 ευρώ, χρήματα που του είχε δώσει ο πρόεδρος της «ΜΕΒΓΑΛ». Το πρωί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, είχε ζητήσει τηλεφωνικά από το σιτέμπορο να δεχτεί τα παραπάνω χρήματα και πως τα υπόλοιπα θα τα έπαιρνε την επόμενη μέρα. Παράλληλα, ο Κ. Κωνσταντινίδης, του είπε πως θα του απαντούσε αργότερα. Οπως προέκυψε λοιπόν από τις συνδιαλέξεις του τελευταίου, επικοινώνησε με τον Γ. Τσιτουρίδη και αμέσως ξανά με τον Π. Παπαδάκη, στον οποίο είπε πως δέχονται τη συναλλαγή.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως για την υπόθεση είχαν «κατονομαστεί» ως «εκβιαστές» από τους υπεύθυνους της «ΜΕΒΓΑΛ», ο Π. Αδαμόπουλος, ο Κ. Κωνσταντινίδης και ο εκτελωνιστής Π. Αναγνωστόπουλος. Αυτοί φέρονται πως ζήτησαν το ποσό των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να μειώσουν πρόστιμο ύψους 24 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρεία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο εκτελωνιστής «πλησίασε» τον πρόεδρο της «ΜΕΒΓΑΛ» και του πρότεινε αυτού του είδους τη συνδιαλλαγή. Ως τον άνθρωπο που θα διεκπεραίωνε την υπόθεση, είχε υποδείξει το σιτέμπορο, που ήταν κουμπάρος του Π. Αδαμόπουλου. Ο τελευταίος θα εισηγούνταν στην επιτροπή τη διαγραφή του προστίμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ