Τρίτη 25 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Καταστροφές από πλημμύρα

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες, σπίτια, καταστήματα και δρόμους, προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κρήτη και ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές του νησιού. Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν κυρίως στις περιοχές του Δήμου Βιάννου στο νομό Ηρακλείου και στο νομό Λασιθίου με επίκεντρο την Ιεράπετρα, όπου η πόλη μετατράπηκε σε λίμνη.

Στο Δήμο Βιάννου και περιοχές του όπως η Αρβη και η Ψαρή Φοράδα πολλά σπίτια πλημμύρισαν και σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για να μην κινδυνέψουν άνθρωποι. Ολο το παραλιακό μέτωπο έχει καταστραφεί με αποτέλεσμα να είναι αδιάβατο καθώς και οι κάθετοι δρόμοι προς τις παραλιακές περιοχές.

Στην Αρβη ο ποταμός ξεχείλισε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλά σπίτια κινδυνεύοντας ακόμα και κάτοικοι, ενώ μεγάλο τμήμα του οικισμού καλύφθηκε από παχύ στρώμα λάσπης. Επίσης, μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν και στα θερμοκήπια με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου και της παραγωγής. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο. Στην Ιεράπετρα πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ αρκετοί ήταν και οι άνθρωποι που κινδύνεψαν παρασυρόμενοι με τα αυτοκίνητα τους από τα ορμητικά νερά. Ζημιές προκλήθηκαν επίσης στην αγροτική οδοποιία και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Σήμερα, Τρίτη 25 Νοέμβρη, κλιμάκια της Επιτροπής Υπαίθρου Ηρακλείου και της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στις πληγείσες περιοχές. Στις 9.30 το πρωί το κλιμάκιο θα βρίσκεται στο Στόμιο του Δήμου Ιεράπετρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αρβη του Δήμου Βιάννου, όπου θα συναντηθεί με αγρότες και τοπικούς φορείς των παραπάνω περιοχών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ