Σάββατο 22 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Καλύπτουν τον Παπακωνσταντίνου και χαμηλώνουν τους τόνους

Με φόντο τις υπουργικές παρεμβάσεις και υπογραφές των «γαλοζοπράσινων» υπουργών, βάσει των οποίων εκχωρήθηκε η δημόσια περιουσία στα μοναστήρια, συνεχίστηκε και χτες η δικομματική αντιπαράθεση για τη συνάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου με τον επιχειρηματία Θ. Πάπιστα.

Το ΠΑΣΟΚ μετά τη δύσκολη θέση από την οποία περιήλθε με τις αποκαλύψεις για τις συναντήσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου μέσα στη Χαριλάου Τρικούπη με τον επιχειρηματία πριν δύο μήνες, επιχειρεί να αλλάξει την «ατζέντα» και να ρίξει τους τόνους με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες ο Γ. Παπακωνσταντίνου στις δηλώσεις του και αφού το ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα είχε ρίξει όλο το αντιπολιτευτικό του βάρος στα θέματα «διαφάνειας»... θυμήθηκε ότι «η συζήτηση για τη Μονή Βατοπεδίου είναι ένα ζήτημα (...) που δεν μπορεί όμως να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα προβλήματα που βιώνουν κάθε μέρα». Μάλιστα, ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση εάν το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να καταθέσει εκ νέου την πρόταση για προανακριτική επιτροπή, δήλωσε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη για το θέμα»...

Πάντως, ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει την απόλυτη στήριξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, η οποία θεωρεί «λήξαν» το θέμα της συνάντησης και χτες, μέσα από μια φραστική επίθεση, επιχείρησε να βάλει τέλος και ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Με γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει τον κ. Αντώναρο στον ολισθηρό δρόμο που διάλεξε με τις Γκεμπελικού τύπου πρακτικές του. Με τα υπονοούμενα και τα μισόλογα. Σαν τη σουπιά που αμολάει το μελάνι», απαντώντας έτσι στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, που άφησε αιχμές για το αν ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει και κάποια άλλη σχέση με τον επιχειρηματία Θ. Πάπιστα.

Την ίδια στιγμή, στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ανησυχία μήπως υπάρχει και άλλο κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μπορεί να είχε συνάντηση με τον επιχειρηματία Πάπιστα και να ενημερώθηκε για το βίντεο και τον εκβιασμό.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, όταν ρωτήθηκε για την εμπλοκή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γ. Δρυ με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, αρκέστηκε να δηλώσει ότι ο «κ. Δρυς έχει επανειλημμένα δημόσια τοποθετηθεί κι έχει πει τις θέσεις του κι έχει πει για τις υπογραφές του, οι οποίες αφορούσαν μία νησίδα στο μέσο της λίμνης Βιστονίδας»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ