Σάββατο 22 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τεράστιες οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό

Από παλαιότερη περιοδεία της Διαμάντως Μανωλάκου στο Τζάνειο Νοσοκομείο
Από παλαιότερη περιοδεία της Διαμάντως Μανωλάκου στο Τζάνειο Νοσοκομείο

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα τις ελλείψεις στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Βέρα Νικολαΐδου και Σπύρος Χαλβατζής. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Η συνεχιζόμενη πολιτική ιδιωτικοποίησης της Υγείας που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχει σαν αποτέλεσμα την υποχρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και την οριακή λειτουργία των νοσοκομείων.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, όπου υπάρχει τεράστια έλλειψη σε μόνιμο προσωπικό. Στο νοσοκομείο το 2008 συνταξιοδοτήθηκαν 130 εργαζόμενοι και προσλήφθηκαν μονάχα 40. Στην αίθουσα τοκετών μία μαία ανά βάρδια καλύπτει όλους τους τοκετούς και στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική μια νοσηλεύτρια και μια μαία ανά βάρδια για 25 ενήλικες και 15 βρέφη. Επίσης, και στο σύνολο των νοσηλευτικών τμημάτων στην απογευματινή και βραδινή βάρδια εργάζεται μία νοσηλεύτρια. Οι εργαζόμενοι νοσηλευτές και γιατροί δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο να αντεπεξέλθουν στη δουλειά λόγω της τεράστιας έλλειψης προμήθειας βασικών υλικών.

Μαζί με όλα αυτά έρχεται και το σοβαρό θέμα της μη πληρωμής των χρωστούμενων, που οφείλονται στους εργαζόμενους του ακτινολογικού τμήματος. Στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα από το 2002 και από το 2005 από τις υπερωρίες που έκαναν για τον έλεγχο των αλλοδαπών για την έκδοση της πράσινης κάρτας τους. Το Υπουργείο τότε είχε αναφερθεί σε κοινοτικά κονδύλια ύψους 80.000 ευρώ, τα οποία είχαν εγκριθεί γι' αυτό το λόγο και από τα οποία θα πληρώνονταν. Σε πρόσφατες όμως δηλώσεις αναφέρθηκε ότι τελικά χρήματα δεν υπάρχουν και οι εργαζόμενοι δε θα πληρωθούν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα θα πάρει για την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και τι ενέργειες θα κάνει έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία έλλειψη στις αναγκαίες προμήθειες υλικών;

- Πού πήγαν τα κονδύλια από τα οποία θα πληρώνονταν οι εργαζόμενοι και πότε θα τους εξοφληθούν πλήρως όλες οι εργάσιμες ώρες;»


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ