Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Να σταματήσουν οι διώξεις των κατοίκων

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Με πρόσχημα ότι δημιουργούνται μεγάλοι κίνδυνοι στην ομαλή τροφοδοσία της χώρας με ηλεκτρικό ρεύμα, η κυβέρνηση καλύπτει τον αυταρχισμό της διοίκησης της ΔΕΗ, η οποία έχει στραφεί δικαστικά κατά των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης που διεκδικούν την προστασία του περιβάλλοντος από τη λειτουργία εργοστασίου και ορυχείων της επιχείρησης, αλλά και μέτρα κατά της ανεργίας που πλήττει την περιοχή.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ζητώντας να σταματήσει η δίωξη των κατοίκων και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Πλήρη κάλυψη στη διοίκηση της ΔΕΗ έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σ. Καλαφάτης λέγοντας ότι «η πολυήμερη κατάληψη των ταινιοδρόμων μεταφοράς λιγνίτη και τέφρας τον περασμένο Μάη δημιούργησε πολύ μεγάλους κινδύνους για την ασφαλή ηλεκτροδότηση της χώρας» και ως εκ τούτου η κινητοποίηση έπληττε «το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας». Ο Σ. Καλαφάτης ισχυρίστηκε ότι η ΔΕΗ λαμβάνει συνεχώς νέα μέτρα, με αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους!

Η Δυτική Μακεδονία είναι η περιοχή με την υψηλότερη ανεργία σε όλη τη χώρα, αφού εξαιτίας των πολιτικών της ΕΕ, που αποδέχτηκαν και αποδέχονται όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οδηγήθηκε στο κλείσιμο μεγάλων εργοστασίων που λειτουργούσαν στην περιοχή, τόνισε στην παρέμβασή του ο Σπ. Χαλβατζής. Υπογράμμισε επίσης ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει και τη μεγαλύτερη μόλυνση σε όλη τη χώρα και οι κάθε λογής σοβαρές αρρώστιες, όπως ο καρκίνος, θερίζουν τους κατοίκους.

Και ενώ οι κάτοικοι, συνέχισε, αγωνίζονται για την υγεία τους και για δουλειά, βρίσκουν απέναντί τους το κράτος και τη ΔΕΗ, η οποία έκανε αγωγή για «παρακώλυση λειτουργίας της ΔΕΗ» και ζητάει από σύλλογο που παλεύει ενάντια στην ανεργία 14,5 εκατομμύρια ευρώ! Πρόκειται - είπε ο Σπ. Χαλβατζής - για τρομοκρατικές ενέργειες και διώξεις που σκοπό έχουν να υποτάξουν όποιον αγωνίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ