Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος απευθύνει με ανοιχτή επιστολή της σε όλες τις γυναίκες η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ
Σε χιλιάδες εργάτες φτάνει καθημερινά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ |
Στην Αθήνα το συλλαλητήριο στις 27 Νοέμβρη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας και η απεργιακή συγκέντρωση της 10ης Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., επίσης στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην πλ. Κοραή.
Ενα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών έχει καταρτίσει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας με τα κατά τόπους Συνδικάτα, για τα συλλαλητήρια και την απεργία: 2/12, Γέφυρα Νέστου (Ξάνθη), 3/12 Γέφυρα Στρυμόνα (Καβάλα), 20/11, έργα Εγνατίας (Γιάννενα), 21/11, γιαπιά Ιωαννίνων, 5/12 Εγνατία οδός (Γρεβενά - Μέτσοβο), 24/11 Σήραγγες ΕΡΓΟΣΕ (Φθιώτιδα), 25/11 έργα Εθνικής οδού (Φθιώτιδα), 24/11 εργοτάξια Νομού Πάτρας, 24/11, Νοσοκομείο Αγρινίου - παράκαμψη Ιονίας οδού (Αγρίνιο), 24/11, γιαπιά Νομού Λάρισας, 21 και 22/11 Μετρό Θεσσαλονίκης.
Με ανοιχτή της επιστολή, η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ απευθύνεται στις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχες, τις μετανάστριες, καλώντας τες να απαντήσουν στην όξυνση των προβλημάτων τους μπαίνοντας στην πρώτη γραμμή της πάλης για την επιτυχία των συλλαλητηρίων και της απεργίας.
«Σε καλούμε να παλέψεις μαζί μας για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα του 65ωρου και ο διαχωρισμός σε "ενεργό" και "ανενεργό" (απλήρωτο) εργάσιμο χρόνο, που αποφάσισε η ΕΕ με την ψήφο της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και του ΛΑ.Ο.Σ. Μη μένεις έξω από το μαχητικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η ανεργία, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις, το άδειο πορτοφόλι μας και τόσα άλλα λαϊκά προβλήματα γεννιούνται και τρέφονται στο καπιταλιστικό σύστημα» τονίζει η Γραμματεία Γυναικών.
«Βάλε τελεία - συνεχίζει το κάλεσμα - στο χρόνο αναμονής και εφησυχασμού. Οργανώσου στο συνδικάτο σου. Μπες στις ομάδες περιφρούρησης, στις επιτροπές αγώνα, δώσε τη μάχη μαζί μας, για σένα, για τα παιδιά σου, για την οικογένειά σου. Πρόβαλε τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζεις σαν γυναίκα στη δουλειά σου».