Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ
«Βουτιά» στους συμβολαιογραφικούς λαβυρίνθους

Οι ...συμβολαιογραφικοί λαβύρινθοι που οδήγησαν στην ανταλλαγή των επίμαχων εκτάσεων (Λίμνη Βιστονίδα - Ολυμπιακό Ακίνητο) απασχόλησαν χτες την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Εξεταζόμενος, ο νομικός σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) Σ. Ζερβουδάκης κατέστησε σαφές ότι η ΚΕΔ μεσολάβησε και προώθησε τα 31 συμβόλαια που απαιτήθηκαν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Οπως είπε, στην ΚΕΔ τα συμβόλαια τα έφερνε ο αδελφός της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη - Βουλγαράκη με τον μοναχό Αρσένιο της Μονής Βατοπεδίου. Κατέθεσε ότι ο ίδιος δε γνώριζε τις προθέσεις της Μονής για μεταβίβαση του Ολυμπιακού Ακινήτου, αλλά, αντίθετα, θεωρούσε ότι αυτό θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Επίσης, αποδέχτηκε ότι οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν ταχύτερα από τις συνήθεις, ενώ διευκρινίζοντας τι εννοούσε με τη φράση «άνωθεν πιέσεις» που έχει ήδη καταθέσει σε επιστολή του υποστήριξε ότι αναφέρονταν στις ήδη υπάρχουσες υπουργικές αποφάσεις και όχι σε πρόσωπα.

«Νομότυπες» χαρακτήρισε τις συμβολαιογραφικές πράξεις της Αικατερίνης Πελέκη - Βουλγαράκη ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Ν. Στασινόπουλος, σημειώνοντας ότι δεν ήταν στην αρμοδιότητα της συμβολαιογράφου ο έλεγχος των εκτάσεων και το αν ήταν ή όχι «άρτιες και οικοδομήσιμες» ή αν έχουν αρχαιολογική αξία. Οσον αφορά το γιατί η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος ανέλαβε τα συγκεκριμένα συμβόλαια, υποστήριξε ότι εξηγείται από το ότι ο αδελφός της, Δ. Πελέκης, είχε ως δικηγόρος συνεργασία με τη Μονή Βατοπεδίου.

Τέλος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας, Θ. Αληφακιώτης υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός Γεωργίας Σάββας Τσιτουρίδης δεν ήταν σύμφωνος με την ανταλλαγή της Λίμνης Βιστονίδας και των ακινήτων της που υπέγραψε ο διάδοχός του Ευάγγελος Μπασιάκος, επειδή «νοιάζονταν για τους αγρότες» της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ