Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
«Διευκολύνσεις» με το αζημίωτο

Συνεχίζονται τα ...παρακάλια της κυβέρνησης προς τους τραπεζίτες να σταματήσουν την κερδοσκοπία με την επιβολή καταχρηστικών όρων στα συμβόλαια

«Μικροδιευκολύνσεις» με το αζημίωτο για τις ίδιες ανακοινώνουν για συγκεκριμένες κατηγορίες δανειοληπτών ορισμένες τράπεζες, κινούμενες στις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας. Αλλά ακόμη και οι όποιες μειώσεις στα επιτόκια καταναλωτικών δανείων δεν ανταποκρίνονται στις γενικότερες συνθήκες που πλέον διαμορφώνονται και οι οποίες έρχονται μετά τις σωρευτικές ανατιμήσεις που είχαν επιβάλει το προηγούμενο διάστημα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ) ανακοίνωσε «πάγωμα» για 1 χρόνο στα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια για ανέργους δικαιούχους επιδόματος του ΟΑΕΔ, δίνοντας τη δυνατότητα παράτασης αποπληρωμής των δανείων μέχρι και 2 χρόνια. Να σημειωθεί πως η χρονική επιμήκυνση του δανεισμού και πολύ περισσότερο το «πάγωμα» κάποιων δόσεων θα σημάνει το μεγάλωμα της συνολικής οικονομικής αφαίμαξης για τους δανειολήπτες τους. Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα στήριξης - στη βάση των κατευθύνσεων της Τράπεζας της Ελλάδας - αφορούν αυτούς που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να πληρώσουν. Ειδικά για τους αγρότες η ΑΤΕ ανακοίνωσε πάγωμα των πλειστηριασμών για στεγαστικά δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ.

Σταματήστε την ...παραβίαση των νόμων

Στο πλαίσιο της σπουδής που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση για να αμβλύνει τις αντιδράσεις, εξαιτίας της πλήρους ασυδοσίας του τραπεζικού κεφαλαίου και της συστηματικής καταλήστευσης των λαϊκών εισοδημάτων, το υπουργείο Ανάπτυξης έστειλε χτες επιστολή - σύσταση στη διοίκηση της «Eurobank», ζητώντας να απαλείψει από τα συμβόλαιά της μια σειρά από καταχρηστικούς όρους.

Πρόκειται για όρους που διέπουν τις συμβάσεις πιστωτικών καρτών και δε θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται καθώς έχουν κριθεί καταχρηστικοί και απαγορεύονται από τις σχετικές διατάξεις. Ως αποτέλεσμα αυτών των όρων είναι η ανεξέλεγκτη και «μονομερής» διαμόρφωση του επιτοκίου εν αγνοία των πελατών της τράπεζας και, ακόμη, αυξήσεις επιτοκίων αντί για μειώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ