Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Επίκαιρα τα μηνύματα

Ανακοινώσεις εξέδωσαν το ΠΑΜΕ και άλλοι φορείς

Την πάντα επίκαιρη σημασία των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου επισημαίνουν σε ανακοινώσεις τους πλήθος φορέων.

«Σήμερα οι ταξικές δυνάμεις τιμούν τον αγώνα του "Πολυτεχνείου" με ταξικούς αγώνες» σημειώνει το ΠΑΜΕ και τονίζει ανάμεσα σε άλλα: «Τώρα στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης βλέπουμε ότι γίνεται πιο επιθετικό το κεφάλαιο ενάντια στους εργαζόμενους» σημειώνει αναφερόμενο στα μέτρα που από κοινού ψήφισαν στην ΕΕ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ με συνένοχες τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. «Οι αγώνες μας ενάντια σ' όλα αυτά και σ' όλους αυτούς, δεν περιορίζονται σε στόχους της καθημερινότητας, αλλά έρχονται σε ρήξη με την ίδια τη στρατηγική του κεφαλαίου, την ανταγωνιστικότητα και εντάσσονται σε ένα γενικότερο μέτωπο για συνολικότερες, γενικότερες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές και στο επίπεδο της οικονομίας και στο επίπεδο της εξουσίας, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου θα βρουν την πλήρη δικαίωσή τους τα οράματα και τα ιδανικά των αγωνιστών του Νοέμβρη του 1973 στο "Πολυτεχνείο"», τονίζει το ΠΑΜΕ και σημειώνει ότι «η εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, όπως τότε, έτσι και τώρα μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων γι' αυτήν τη δικαίωση».

Η Επιτροπή Εορτασμού της επετείου, στην καθιερωμένη διακήρυξή της σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «μετά την εκμηδένιση των κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων που εδραιώθηκαν με αμέτρητες θυσίες και αίμα, επιδιώκεται με τα διατυμπανιζόμενα μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, να παραπλανηθούν οι λαοί για να αποδεχτούν τα βάρη των δεινών της κρίσης που διαπερνά το καπιταλιστικό σύστημα που ιδιοποιείται την υπεραξία των εργαζομένων και συσσωρεύει από τη μια ασύδοτο πλούτο και από την άλλη ασύδοτη φτώχεια». Η επιτροπή ανάμεσα σε άλλα ζητά να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ποινικοποιεί τους αγώνες των μαθητών.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σημειώνει ότι «το Πολυτεχνείο μάς διδάσκει ότι ο λαός μπορεί να οργανωθεί και να παλέψει κόντρα στην υποτέλεια, το συμβιβασμό και τη μοιρολατρία και να επιβάλλει έτσι λύσεις προς όφελός του». «Οι λαοί μπορούν να γίνουν ανάχωμα και να χαλάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα.

Την επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου σημειώνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ