Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
35η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Ξεκινάει σήμερα ο τριήμερος γιορτασμός

Ανοίγουν σήμερα οι πύλες του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου στην Πατησίων για τον τριήμερο γιορτασμό της επετείου του 1973, που θα κορυφωθεί με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, τη Δευτέρα 17 του Νοέμβρη. Σήμερα και αύριο, το Πολυτεχνείο θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Τη Δευτέρα, οι πύλες θα κλείσουν στις 2 το μεσημέρι και στις 3 μ.μ. προγραμματίζεται να ξεκινήσει η αντιιμπεριαλιστική πορεία.

Αποφάσεις για συμμετοχή στο γιορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, με αιτήματα για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν, ενάντια στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - κεφαλαίου, έχουν πάρει εννιά φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι της Αθήνας.

Στο πλαίσιο του τριήμερου γιορτασμού, σήμερα Σάββατο, στις 6 μ.μ., η ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση στο κτίριο Γκίνη, με θέμα «40 χρόνια ΚΝΕ» και ομιλητή τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Οι Αντιστασιακές Οργανώσεις θα καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο, για τους νεκρούς φοιτητές στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα του 1973, σήμερα Σάββατο, ώρα 10.30 π.μ. Προσυγκέντρωση για την κατάθεση στεφάνου στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, στις 10 π.μ.).

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ θα καταθέσει στεφάνι αύριο Κυριακή, στις 12.30 το μεσημέρι.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ δίνει ραντεβού για την κατάθεση στεφανιών από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, αύριο Κυριακή, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος).

To Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο, τη Δευτέρα 17 του Νοέμβρη, στη 1.30 το μεσημέρι.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ καταθέτει στεφάνι σήμερα Σάββατο, στη 1 το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η κατάθεση στεφάνων θα γίνει τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί. Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 4.30 μ.μ., στην Πολυτεχνική Σχολή. Στη συγκέντρωση και την αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου, καλούν ο ΣΦΕΑ, το Συντονιστικό Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης με αποφάσεις 7 συλλόγων, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων, όλοι οι σπουδαστικοί σύλλογοι του ΤΕΙ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ