Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΔΟΜΩΝ
Διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά

Με ελιγμούς η κυβέρνηση προσπαθεί να τους διατηρήσει σε ομηρία και να ιδιωτικοποιήσει τις δομές

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος
Απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές στους ΟΤΑ, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας, την καταβολή δεδουλευμένων τους που φθάνουν μέχρι και τους 13-14 μήνες. Στο πλαίσιο της χθεσινής πρώτης μέρας της απεργίας, έγινε πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα (πλατεία Κλαυθμώνος) και πορεία στη Βουλή.

Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, ο Π. Παραδέλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε ότι η συγκέντρωση είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται για συντονισμό της αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων. Και ότι στόχος του αγώνα δεν είναι η συνέχιση των προγραμμάτων, η συνέχιση της ομηρίας των εργαζομένων, αλλά η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, η αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, η κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο Γ. Παπαδούδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Εδώ και χρόνια, 3.700 εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Στόχος της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει τη λειτουργία του προγράμματος με ακόμα χειρότερους όρους, αφού σε υπουργική απόφαση στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη γίνεται καθαρό ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη χρηματοδότηση (θα προέρχεται από το λεγόμενο ΕΣΠΑ) όχι πλέον της δομής που προσφέρει την υπηρεσία, αλλά των «ωφελούμενων», που δεν μπορούν να ξεπερνούν τους 50 ανά δομή. Γεγονός που αποκλείει μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων. Οσο για τους εργαζόμενους, βρίσκονται στον αέρα, αφού δεν είναι σίγουρο ότι οι δήμοι θα επιδιώξουν να συνεχίσουν τη λειτουργία των υφιστάμενων δομών με το νέο σύστημα, το οποίο προβλέπει και τη χρηματοδότηση ιδιωτικών εταιρειών που θα προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ