Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΛΤΕΚ
Να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας

Συνεχίζονται οι απολύσεις σε διάφορους κλάδους, με τους εργοδότες να προσπαθούν να φορτώσουν την κρίση στους εργαζόμενους

Απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στον Ομιλο ΑΛΤΕΚ, με απόφαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών -Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ), διεκδικώντας να μη χαθεί καμία θέση εργασίας μπροστά στη διαδικασία πτώχευσης της θυγατρικής του Ομίλου, που απασχολεί περίπου 200 εργαζόμενους. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Συντονιστικού από τις πρώην ΔΕΚΟ και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Νωρίς το πρωί, οι απεργοί προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της ΑΛΤΕΚ στο Μαρούσι και στη συνέχεια πραγματοποίησαν κοινή συγκέντρωση με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στο υπουργείο Απασχόλησης, που και αυτοί έκαναν απεργία, διεκδικώντας μεταξύ άλλων ικανοποιητική συλλογική σύμβαση. Ακολούθησε πορεία στη Βουλή και στη συνέχεια απεργοί της ΑΛΤΕΚ προχώρησαν σε ολιγόωρο κλείσιμο καταστήματος της Microland (ανήκει στην ΑΛΤΕΚ) όπου οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν τουλάχιστον ένα μήνα.

Χτες, οι εργαζόμενοι στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ έκαναν γενική συνέλευση και αποφάσισαν να απεργήσουν στις 20 Νοέμβρη ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας που θέλει, στο όνομα της κρίσης, να κάνει περίπου 200 απολύσεις. Αλλες 6 απολύσεις έγιναν και στην επιχείρηση μετάλλου «ΣΟΒΕΛ», στον Αλμυρό.

Επίσης χτες, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων απέκλεισε με πανό τα καταστήματα «Μπούτσερ» και «Σαρδέλα» στο Γκάζι, απαιτώντας την επαναπρόσληψη εργαζόμενου που απολύθηκε, επειδή διεκδίκησε τα εργασιακά του δικαιώματα και την εφαρμογή της Σύμβασης. Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι στην ίδια επιχείρηση οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τις άδειες και τα επιδόματα.

Στη «ΦΟΥΛΓΚΟΡ», η παράταξη της ΔΑΣ διοργανώνει πικετοφορία σήμερα, Παρασκευή, στις 5.30 μ.μ., στα Περιβολάκια, στην Κόρινθο, ενάντια στις έξι απολύσεις και τις 45 διαθεσιμότητες στις οποίες προχώρησε πριν λίγες μέρες η εργοδοσία. Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη της περιοχής «να οργανώσει την πάλη της κόντρα στην υποταγή και στον κοινωνικό "εταιρισμό" που καλλιεργούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και οι συνδικαλιστές τους στα σωματεία και στα Εργατικά Κέντρα της Κορινθίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ