Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ
Κανένα μέτρο για την εξάλειψή τους

Σε μια προσπάθεια να αποφύγει τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, σχετικά με τη λειτουργία εκατοντάδων παράνομων χωματερών σε ολόκληρη τη χώρα. Ενα σοβαρό πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον και για το οποίο ευθύνονται οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, σε ό,τι αφορά την ουσία, δηλαδή την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων και της εξάλειψης των παράνομων χωματερών σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση δεν προχωρά σε κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Χτες, στο υπουργείο Εσωτερικών η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων συναντήθηκε, για το θέμα, με τους εκπροσώπους Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Πολιτικής της Κομισιόν. Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθ. Νάκος, η ελληνική πλευρά παρουσίασε στους απεσταλμένους της ΕΕ έναν θετικό απολογισμό του έργου της από τον οποίο προκύπτουν - πάντα κατά τον Αθ. Νάκο - τα εξής δεδομένα: «Σήμερα, σε ολόκληρη την Ελλάδα λειτουργούν 106 έργα διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμη 170. Οσον αφορά τις παράνομες χωματερές, έχουν ήδη κλείσει και αποκατασταθεί 1.454, εκτελούνται έργα αποκατάστασης σε άλλες 1.093 και μέχρι το τέλος του χρόνου θα παραμείνουν αναγκαστικά σε λειτουργία λιγότερες από 500».

Επίσης «από τις 1.102 παράνομες χωματερές, για τις οποίες η χώρα μας καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, έχουν ήδη κλείσει οι 806, εκτελούνται έργα αποκατάστασης σε 280, ενώ στο τέλος του χρόνου θα απομείνουν ενεργές μόνο 16».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ