Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΣΙΩΝΗ
Τίμησαν τον κομμουνιστή και λαμπρό επιστήμονα

Μέσα σε μια ζεστή και συντροφική ατμόσφαιρα η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία «Πάτρα - Μπροστά» τίμησε τον κομμουνιστή και λαμπρό επιστήμονα Παναγιώτη Κοσιώνη, σε εκδήλωση που διοργάνωσε, χτες το βράδυ, στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο των ΑΤΕΙ στην Πάτρα.

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής της ΔΑΣ «Πάτρα - Μπροστά», ο οποίος αναφερόμενος στον Π. Κοσιώνη σημείωσε: «Ο σύντροφός μας γιάτρευε τους ανθρώπους με την επιστήμη, που υπηρετούσε, και τους βοηθούσε να αγωνίζονται για να κερδίσουν μια καλύτερη ζωή - για τη ζωή που τους αξίζει. Ως γιατρός γνώριζε ότι, αν δε βρεθεί η αιτία μιας ασθένειας, δεν είναι δυνατή και η θεραπεία της. Ετσι, υιοθετώντας το διαλεκτικό υλισμό ανέλυε τα προβλήματα, αναζητούσε τις αιτίες τους και πάλευε για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους».

Και τόνισε: «Σε μια περίοδο, που η κοινωνία κατακλύζεται από τους ντελάληδες του ατομικισμού και από πολλούς "διανοούμενους" επιχειρείται η ποδηγέτησή της με τη φιλοσοφία των "προσωπικοτήτων", ο Π. Κοσιώνης αποτελούσε μια ζωντανή απόδειξη, που διέψευδε όλους εκείνους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η ένταξη ενός επιστήμονα στον οργανωμένο αγώνα, στον αγώνα του λαού, στον κομμουνιστικό αγώνα, οδηγεί στην ισοπέδωση της προσωπικότητάς του. Η προσωπικότητα του Π. Κοσιώνη είχε αναδειχτεί μέσα στο συλλογικό αγώνα, καθώς και οι ιδιαίτερες αρετές που τον κοσμούσαν».

Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στους αγώνες του Π. Κοσιώνη, ιδιαίτερα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την υπεράσπιση των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων της Πάτρας και συνολικά του νομού.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η απονομή αναμνηστικής πλακέτας στη σύζυγό του Λίτσα Κοσιώνη, ενώ ολοκληρώθηκε με προβολή DVD με περιεχόμενο τη ζωή και τη δράση του Π. Κοσιώνη καθώς και τραγούδια Ελλήνων συνθετών από τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ