Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΗΣΑΠ
Με ιδιώτες στα έργα - φιλέτα

Ιδιώτες στα έργα εκσυχρονισμού του «ηλεκτρικού σιδηροδρόμου» (ΗΣΑΠ) βάζει η κυβέρνηση, μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Στα έργα εκσυγχρονισμού ΗΣΑΠ που ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκης, περιλαμβάνονται: Η κατασκευή τριών νέων σταθμών, υπογειοποίηση τμήματος Πειραιάς - Φάληρο, κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης, νέα επισκευαστική βάση στον Πειραιά και επέκταση της γραμμής προς Αγιο Στέφανο.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού, ιδιώτες θα αναλάβουν την κατασκευή και εκμετάλλευση τεσσάρων υπόγειων χώρων στάθμευσης 1.010 θέσεων, στους σταθμούς Μαρούσι, Ηράκλειο, Φάληρο και Κηφισιά, καθώς επίσης και την υπογειοποίηση του τμήματος Πειραιάς - Φάληρο και την επισκευαστική βάση στον Πειραιά. Τα υπόλοιπα έργα είναι τα εξής:

  • Νέοι σταθμοί μεταξύ Ηρακλείου και Ειρήνης, μεταξύ Μοσχάτου και Καλλιθέας και πριν το σταθμό του Πειραιά, κοντά στον σημερινό Κεράνη. Οι δύο πρώτοι σταθμοί θα έτοιμοι μέσα στο 2010, ενώ ο τρίτος το 2011.
  • Υπογειοποίηση του τμήματος Πειραιάς - Φάληρο, με ολοκλήρωση το 2011.
  • Επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ προς Αγιο Στέφανο σε δύο φάσεις, μέχρι το 2017. Στην πρώτη φάση ο «ηλεκτρικός» θα φτάσει μέχρι την Εθνική οδό, το 2013.
  • Κατασκευή 10 δεστρών ποδηλάτων σε κάθε σταθμό των ΗΣΑΠ, εκτός από το Μοναστηράκι και την Ομόνοια.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org