Κυριακή 9 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ»
Πλούσιο ψηφιοποιημένο υλικό περιόδου 1967 - 1974

Το ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», ενόψει του γιορτασμού της 35ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με ανακοίνωσή του, ενημερώνει ότι διαθέτει ένα πλούσιο ψηφιοποιημένο αρχειακό υλικό της περιόδου του αντιδικτατορικού αγώνα 1967-1974, το οποίο είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Το αρχείο περιλαμβάνει:

1. Καταγγελίες νέων πολιτικών κρατουμένων, χαιρετιστήρια, μηνύματα, υπομνήματα, εκκλήσεις προς διεθνείς οργανισμούς, αφίσες, τρικ. Προκηρύξεις της ΚΝΕ, της Αντιδικτατορικής ΕΦΕΕ, της Μαθητικής Οργάνωσης Δημοκρατικής Νεολαίας Ελλάδας (ΜΟΔΝΕ), του Συντονιστικού Γραφείου Ελλήνων Φοιτητών Εξωτερικού (ΣΦΕΓΕ), κ.ά.

2. Ανακοινώσεις, αποφάσεις, διακηρύξεις, δελτία Τύπου, καταγγελίες, ψηφίσματα, προκηρύξεις από τη δράση των Ελληνικών Αντιδικτατορικών Επιτροπών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υλικά του ΠΑΜ, του ΠΑΚ, της ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΔΑ.

3. Υλικά της ΕΣΑΚ (Ελληνική Συνδικαλιστική Αντιδικτατορική Κίνηση).

4. Ντοκουμέντα από τις φυλακές, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα στρατοδικεία. Απολογίες αγωνιστών, εκθέσεις για την κατάσταση και διαβίωση στα στρατόπεδα, επιστολές πολιτικών κρατουμένων προς διεθνείς οργανισμούς, χαιρετιστήρια, υπομνήματα, εκκλήσεις, κ.ά.

5. Υλικά από τη δράση των Διεθνών Κινήσεων για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.

6. Εντυπα (εφημερίδες κυρίως παράνομες) στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Επιμορφωτικό Κέντρο - Βιβλιοθήκη - Αρχείο «Χαρίλαος Φλωράκης» είναι ανοιχτό για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. - 5 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ