Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Οι αντιλαϊκές πολιτικές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ υπεύθυνες για τα προβλήματα του λαού

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στα Χανιά

Από τη συνάντηση με ΕΒΕ και εργαζόμενους
Από τη συνάντηση με ΕΒΕ και εργαζόμενους
Ολοκληρώθηκε χτες η τριήμερη περιοδεία στα Χανιά του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Σπύρος Χαλβατζής, χτες το πρωί, περιόδευσε και μίλησε στους εργαζόμενους του Δήμου Χανίων και της ΔΕΥΑΧ για τις Θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάγκη η εργατική τάξη να διεκδικήσει όλα όσα της ανήκουν για την κάλυψη των πραγματικών της αναγκών. Στη συγκέντρωση, που έγινε με τη συμμετοχή πολλών εργαζομένων, που ήρθαν να ακούσουν τις θέσεις του Κόμματος, ο Σπύρος Χαλβατζής αποκάλυψε και κατήγγειλε την υποκρισία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου, που έχουν, όπως τόνισε, το θράσος να μιλάνε για προγράμματα «STAGE» και τη «γενιά των 500 ευρώ». Αυτό, όταν οι δήμαρχοι και οι νομάρχες που στηρίχτηκαν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμό τα αποφάσισαν επί ΠΑΣΟΚ με τη σύμφωνη γνώμη όλων τους και τα εφαρμόζουν σήμερα, όπου είναι σε διοικήσεις, ενώ την ίδια ώρα, με περίσσια υποκρισία, τα καταγγέλλουν.

Την Πέμπτη το απόγευμα ο Σπ. Χαλβατζής είχε συνάντηση με ενώσεις και σωματεία εργαζομένων στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων. Επισήμανε ότι τα προβλήματα των εργαζομένων οξύνονται καθημερινά, ως αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών, που υπαγορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Βεβαίως, διευκρίνισε, τις αντιλαϊκές αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση τις ψηφίζουν όλες οι χώρες-μέλη. Σήμερα την ευθύνη για την όλη κατάσταση στους επαγγελματοβιοτέχνες την έχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, συνυπεύθυνο είναι και το ΠΑΣΟΚ, που συμφωνεί με αυτή την πολιτική. Μια πολιτική που συντελεί στο ξεκλήρισμα, στο κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη γιγάντωση των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών.

Καταλήγοντας, σχετικά, ο Σπύρος Χαλβατζής σημείωσε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και θεωρεί ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων τους βρίσκεται σε μία κατεύθυνση παραγωγικών και καταναλωτικών συνεταιρισμών.

Συνέδριο Αντεπίθεσης

Το στέλεχος του Κόμματος στα πλαίσια της περιοδείας του, χτες το πρωί, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΕ Χανίων για το 18ο Συνέδριο Αντεπίθεσης του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως δεν αφορά στενά μόνο τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, αλλά πιο πλατιές δυνάμεις της εργατικής τάξης, ριζοσπαστικές δυνάμεις και νέους ανθρώπους.

«Φιλοδοξούμε να έχουμε ένα Συνέδριο Αντεπίθεσης. Ενα Συνέδριο μάχης. Ενα Συνέδριο που θα μας κάνει πιο ικανούς να παλέψουμε πιο αποτελεσματικά για τα λαϊκά προβλήματα, τις λαϊκές διεκδικήσεις. Για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης» τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Αντεπίθεση σημαίνει πριν απ' όλα αύξηση της απαιτητικότητας, πρωτίστως από εμάς τους ίδιους. Να γινόμαστε καλύτεροι. Να είμαστε ικανοί, ώστε σε κάθε στροφή της ταξικής πάλης να ανταποκρινόμαστε».

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο κείμενο για το Σοσιαλισμό ο Σπύρος Χαλβατζής τόνισε μεταξύ άλλων, ότι το ΚΚΕ βγάζει συμπεράσματα από τα λάθη, τις αδυναμίες, τις ελλείψεις. «Δεν υποβαθμίζουμε τις τεράστιες κατακτήσεις της σοσιαλιστικής κοινωνίας, που έδωσαν σημαντική ώθηση στο παγκόσμιο εργατικό κίνημα, στην πάλη του. Οδήγησαν σε κατακτήσεις για τους εργάτες, το λαό, την ανάπτυξη της επιστήμης. Προστάτευσαν και την ειρήνη στον κόσμο. Συνέβαλαν αποφασιστικά στη συντριβή του φασισμού, του ναζισμού», είπε και συμπλήρωσε: «Αυτοκριτικά βλέπουμε τη στάση μας. Είμαστε πιο ώριμοι σήμερα, όχι απλά να μιλήσουμε για το σοσιαλισμό, αλλά και να καταθέσουμε τη δική μας πρόταση για το σοσιαλισμό για τον οποίο αγωνιζόμαστε».

Το στέλεχος του Κόμματος χτες το μεσημέρι πραγματοποίησε συνάντηση και με εργαζόμενους στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων ενώ, το βράδυ, μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στα Παλιά Ρούματα του Δήμου Βουκολίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ