Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙ
Συνέχεια στις εξετάσεις μαρτύρων

Ο «Ριζοσπάστης» ήταν που είχε κάνει αποκαλύψεις όταν γίνονταν οι ενέργειες για την απόκτηση της λίμνης Βιστονίδας, τόνισε ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας «ΜΑΧΗΤΗΣ»

Με την εξέταση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους Γ. Διονυσόπουλου, που την άνοιξη του 2004 εισηγήθηκε την παραίτηση του ελληνικού δημοσίου από τη δίκη με τη Μονή Βατοπεδίου για τη διεκδίκηση της κυριότητας στη λίμνη Βιστονίδα, συνεχίστηκαν χτες οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ασχολείται με το θέμα.

Ο εν λόγω μάρτυρας προήδρευσε στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων σε τρεις από τις τέσσερις γνωμοδοτήσεις με τις οποίες αναγνωριζόταν στη Μονή Βατοπεδίου η κυριότητα της λίμνης Βιστονίδα. Ενδιαφέρον παρουσιάσει το γεγονός ότι ο Γ. Διονυσόπουλος, στη συνέχεια, αποσπάστηκε ως νομικός σύμβουλος στο πρώην υπουργείο Τύπου, με πολιτικό προϊστάμενο τον Θ. Ρουσόπουλο, θέση από την οποία παραιτήθηκε μια εβδομάδα μετά την παραίτηση του Θ. Ρουσόπουλου από την κυβέρνηση. Ο μάρτυρας είπε ότι επισκέφθηκε τρεις φορές τη Μονή Βατοπεδίου και, αναφερόμενος στη σχέση του με τον Θ. Ρουσόπουλο, είπε ότι συνεργάστηκε μαζί του μόνο μια φορά για την υπόθεση του «βασικού μετόχου».

Ο νομάρχης Ξάνθης Γ. Παυλίδης (υποστηρίχτηκε από τη ΝΔ) στην εξέτασή του διέψευσε τα όσα είπε προχτές ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Α. Ξυνίδης, σχετικά με τη συνάντηση που είχαν οι φορείς του νομού με τον υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο, για το θέμα της Βιστονίδας. Είπε ότι ο υπουργός δήλωσε αναρμόδιος και δεν τους είπε ποτέ ότι το θέμα της ιδιοκτησίας έχει λήξει υπέρ της Μονής Βατοπεδίου και ως εκ τούτου θα γίνει ανταλλαγή με άλλες εκτάσεις του δημοσίου.

Στο μεταξύ στην εξέτασή του ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας «ΜΑΧΗΤΗΣ» ανέφερε ότι σήμερα ασχολούνται όλοι με το θέμα επειδή αυτό «πουλάει», αλλά όταν γίνονταν οι ενέργειες για την απόκτηση της λίμνης Βιστονίδας αυτός που είχε κάνει τότε αποκαλύψεις «ήταν ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ».

Με αφορμή τη δημοσίευση (τελικά) της απόφασης του δικαστηρίου της Ροδόπης που κρίνει υπέρ του δημοσίου τις εκτάσεις της Βιστονίδας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή σε ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για την αποκάλυψη του πραγματικού σκανδάλου που δεν είναι άλλο από το ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή οδήγησε το ελληνικό δημόσιο σε παραίτηση από μια ήδη κερδισμένη δίκη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ