Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά!»

Ανακοίνωση για τα χτεσινά μαζικά συλλαλητήρια

Κάλεσμα στους μαθητές, τους φοιτητές, τη νεολαία να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τώρα την αναμέτρηση με την ΕΕ, την πολιτική του κεφαλαίου και τα μέτρα τους που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ με στρωμένο το έδαφος από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει η ΚΝΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της για τα χτεσινά συλλαλητήρια. Οπως σημειώνει:

«Η ΚΝΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές και μαθητές που βρέθηκαν ξανά σήμερα (σ.σ. χτες) στο δρόμο, στα μαζικά -μαχητικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα! Με τον παλμό, την αποφασιστικότητα και τις εκατοντάδες αποφάσεις σχολείων και συλλόγων, οι χιλιάδες μαθητές και φοιτητές έστειλαν ξεκάθαρο και δυνατό μήνυμα στην ΕΕ, την πολιτική της και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου!

Με τη μαζική συμμετοχή τους στις Γενικές Συνελεύσεις των σχολείων και των φοιτητικών συλλόγων, με τη σημερινή τους συμμετοχή στα μεγαλύτερα συλλαλητήρια της φετινής χρονιάς, οι μαθητές και οι φοιτητές έδωσαν απάντηση και στην τρομοκρατία και τους εισαγγελείς, αλλά και στις παρατάξεις της υποταγής, που για ακόμη μια φορά επέλεξαν να κατευθύνουν μερικούς φοιτητικούς συλλόγους στην αγκαλιά των συμβιβασμένων ηγεσιών. Που διαδήλωσαν μακριά και χωριστά από τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών και μαθητών, ακριβώς γιατί τέτοια είναι και τα αιτήματα που προτάσσουν!

Οι σημερινές ογκώδεις κινητοποιήσεις ανοίγουν το δρόμο για τη συνέχεια, για την ένταση των αγώνων. Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές, τους φοιτητές, τη νεολαία να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τώρα την αναμέτρηση με την ΕΕ, την πολιτική του κεφαλαίου και τα μέτρα τους που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ με στρωμένο το έδαφος από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Να μην περάσει η οδηγία της ΕΕ για τα κολέγια και να καταργηθεί ο νόμος της κυβέρνησης για τα ΚΕΣ. Δεν πρόκειται για καμία αναβάθμιση ή αναγνώριση των σπουδαστών των ΚΕΣ, όπως υποκριτικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Αντίθετα θέλουν η αναγνώριση των όποιων δικαιωμάτων στο επάγγελμα να περάσει στα χέρια της αγοράς και των επιχειρηματιών!

Θέλουν τη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας, φτηνούς, ευέλικτους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, για να παράγουν τα κέρδη τους. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις χτες στην ΕΕ ψηφίστηκε η οδηγία για τον 65ωρο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, τον ενεργό και ανενεργό - απλήρωτο. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν τη συγκεκριμένη οδηγία είναι υπόλογοι απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους, απέναντι στη νεολαία.

Καμία αναμονή - καμία αυταπάτη! Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά!», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ