Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ηλεκτρονική παραχάραξη πιστωτικών καρτών

Εξεζητημένη μέθοδο ηλεκτρονικής παραχάραξης πιστωτικών καρτών χρησιμοποιούσαν οι ΛιάτηςΙωάννης του Κωνσταντίνου και ΚαραγιώργοςΓεώργιος του Αθανασίου, προκειμένου να κάνουν αγορές από πολυκαταστήματα της ευρύτερης περιοχής Αθηνών.

Οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα το μεσημέρι από την αστυνομία στο Μοσχάτο Αττικής. Μετά από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εφτά πλαστές πιστωτικές κάρτες και το χρηματικό ποσό των 885.000 δρχ. ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά τους. Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι κάρτες είχαν χρεωθεί παράνομα με ποσό 8.200.000 δραχμών περίπου.

Οι κατασχεθείσες κάρτες, ενώ ανέγραφαν ως κάτοχο τα στοιχεία των κατηγορουμένων, για να μην υπάρχει πρόβλημα στις συναλλαγές τους, είχαν δεχτεί επέμβαση στο μαγνητικό τους πεδίο, το οποίο εμφάνιζε τα ίδια στοιχεία λογαριασμού και λήξης με τα αναγραφόμενα ανάγλυφα στοιχεία του μπροστινού μέρους των καρτών, αλλά ο λογαριασμός αυτός αντιστοιχούσε σε άλλον κάτοχο, με αποτέλεσμα το ηλεκτρονικό μηχάνημα ανάγνωσης πιστωτικών καρτών (P.O.S.) να πιστώνει αυτόματα το χρηματικό ποσό της συναλλαγής στον τραπεζικό λογαριασμό του πραγματικού κατόχου.

Η μέθοδος αυτή είναι σπάνια και πρωτοφανής σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω ότι απαιτούνται άριστες γνώσεις των παραχαρακτών σε εξειδικευμένα θέματα Η/Υ, τα οποία συνεχώς αλλάζουν από τις εκδότριες εταιρίες πιστωτικών καρτών, για λόγους ασφαλείας των πελατών τους. Εκτιμάται ότι η ζημιά που έχει προξενηθεί είναι πολύ μεγαλύτερη και θα διερευνηθεί με την ανάλυση των στοιχείων των τραπεζών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ