Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσει η κλήση διευθυντών στην Ασφάλεια

Την κλήση για την υπόδειξη των «πρωταίτιων» των μαθητικών κινητοποιήσεων αφορά η Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.

«Τις τελευταίες μέρες η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής καλεί διευθυντές και προέδρους συλλόγων γονέων να υποδείξουν τους "πρωταίτιους" των μαθητικών κινητοποιήσεων που αναπτύχθηκαν για τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης, προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος τους», επισημαίνεται στην Ερώτηση.

Και συνεχίζει: «Αυτή η αντιδημοκρατική και αντιπαιδαγωγική ενέργεια, η οποία προφανώς έχει την κυβερνητική στήριξη και κάλυψη, στοχεύει να τρομοκρατήσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Στηρίζεται στην κατάπτυστη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ και σήμερα αξιοποιεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η οποία στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε για να οδηγηθούν εκατοντάδες μαθητές στα δικαστήρια».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης ρωτά τους υπουργούς, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση:

  • Για να καταργήσει την Πράξη του Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Για να περιφρουρήσει τον παιδαγωγικό ρόλο των διευθυντών και των καθηγητών, δίνοντας εντολή να σταματήσει η κλήση διευθυντών και συλλόγων γονέων στην Ασφάλεια για την υπόδειξη «πρωταίτιων» στις μαθητικές κινητοποιήσεις, γεγονός που δυναμιτίζει το κλίμα συνεργασίας στη σχολική κοινότητα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ