Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
«Να γίνουν τα ΤΕΙ "κάστρα" αγώνα»!

Επίσκεψη του Γ. Πρωτούλη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, χτες στη Λάρισα και σήμερα στο Βόλο

Σε χώρους κατάμεστους από νεολαία μίλησε χτες ο Γ. Πρωτούλης
Σε χώρους κατάμεστους από νεολαία μίλησε χτες ο Γ. Πρωτούλης
Η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ για Ενιαία και αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς, ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης που αναπτύχθηκε στις χτεσινές περιοδείες του Γιάννη Πρωτούλη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, στη Λάρισα. Ο Γ. Πρωτούλης, που περιόδευσε στο ΕΠΑΛ, στο ΤΕΙ Λάρισας και στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ απηύθυνε κάλεσμα αγώνα για να μην εφαρμοστούν οι αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ στην Παιδεία και να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι και αποφάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας, ταυτόχρονα, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ. που κινούνται στην κατεύθυνση του «ευρωμονόδρομου».

Μιλώντας στους σπουδαστές του ΤΕΙ για τη σχετική καμπάνια του Κόμματος, τόνισε ότι στοχεύει στην ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων τους, αλλά και στις εξελίξεις στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, οι οποίες υπογράμμισε «πάνε χέρι - χέρι με την επίθεση στα εργασιακά, στ' ασφαλιστικά, στα λαϊκά δικαιώματα».

Σχετικά με την περιβόητη εξίσωση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών με τα ΑΕΙ, όπως τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε «στην ουσία μιλάμε για αφαίρεση δικαιωμάτων όλων των σπουδαστών και όλων των παιδιών του λαού που παλεύουν είτε να πάρουν ένα ακριβοπληρωμένο πτυχίο στα ιδιωτικά, είτε στα δημόσια ιδρύματα». Επισήμανε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να «ανωτατοποιηθούν» τα ΤΕΙ, αλλά μαζί με τα πανεπιστήμια θα υποβαθμιστούν, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Μπολόνια και της Λισαβόνας. Και τόνισε ότι στόχος όλων αυτών των μέτρων είναι η μαζική κατάρτιση φτηνού εργατικού δυναμικού με κάποια μεταλυκειακά εφόδια, ώστε να είναι πιο προσαρμοστικό στις νέες εκμεταλλευτικές ανάγκες της αγοράς.

Καταλήγοντας, ο Γ. Πρωτούλης υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της καμπάνιας, το ΚΚΕ θέλει να προβάλει τη δική του πρόταση, επισημαίνοντας την ανάγκη «να γίνουν τα ΤΕΙ προπύργιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να γίνουν κάστρα αγώνα και διεκδίκησης». «Βασικός στόχος είναι - σημείωσε - αυτός ο νέος κόσμος που θα είναι η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης να είναι στο πλευρό του ΚΚΕ, μαχητής, αγωνιστής, λαϊκός αγωνιστής για τα συμφέροντα του τόπου μας».

Το απόγευμα, ο Γ. Πρωτούλης περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο της Λάρισας «Πάνθεον Πλάζα».

Η περιοδεία του Γ. Πρωτούλη συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη στο Βόλο, όπου το πρόγραμμά του έχει ως εξής: 11.00 περιοδεία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 12.30 συνέντευξη Τύπου. Το απόγευμα περιοδεία στο ΙΕΚ και στη μαθητεία του ΟΑΕΔ της πόλης.

Ακόμα σήμερα

Ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, περιοδεύει στη Χαλκίδα: Στις 11 το πρωί επισκέπτεται το ΤΕΙ και στις 12 το μεσημέρι δίνει συνέντευξη Τύπου.

Στη ΣΤΕΦ Αθήνας, τμήμα ΤΙΟ, 10 π.μ., θα περιοδεύσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη ΣΔΟ Ηρακλείου, τμήματα Λογιστικής, Τουριστικών Επιχειρήσεων και Διοίκησης Επιχειρήσεων, 10 π.μ., η Ρένα Σκυβαλάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Στη ΣΤΕΦ Ηρακλείου, τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων και Δομικών Εργων, 11 π.μ., ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της Επιτροπής Πόλης Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων Ηρακλείου, 11 π.μ., ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

  • Επίσης, το Τομεακό Συμβούλιο ΤΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ, διοργανώνει σύσκεψη με τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, με στόχο οι εργαζόμενοι σπουδαστές να έρθουν σε επαφή με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να μάθουν τα δικαιώματά τους και να ενταχθούν στα σωματεία τους. Η σύσκεψη γίνεται στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή εκ μέρους του ΠΑΜΕ τον Γιάννη Γωνιανάκη.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ