Τρίτη 4 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα

Ο Σπύρος Χαλβατζής, μετά την περιοδεία στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, δήλωσε: «Είδαμε το δράμα εκατοντάδων ανθρώπων. Ακόμα και γυναίκες με μωρά παιδιά βρίσκονται εδώ για κάποιες μέρες ή για περισσότερες. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για τη διαβίωση αυτών των ανθρώπων με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι στο χώρο καταβάλλουν προσπάθειες, ωστόσο υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις υποδομών. Υπάρχουν προβλήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Να μη δίνεται το άσυλο με το σταγονόμετρο, να αντιμετωπίζονται τα τεράστια προβλήματα που έχουν χιλιάδες αλλοδαποί, που συνωστίζονται στις υπηρεσίες για να καταφέρουν να πάρουν αυτό το περίφημο χαρτί που θα τους επιτρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Είναι εγκληματικές οι πολιτικές της ΕΕ, που καταδικάζουν χιλιάδες μετανάστες, χιλιάδες ανθρώπους να ζουν σε συνθήκες βαρβαρότητας.

Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη δημιουργία υποδομών, γιατί δεν είναι δυνατόν να προαυλίζονται για 2 ώρες, 2 φορές την εβδομάδα άνθρωποι μέσα σε κρατητήριο. Από την πλευρά του ΚΚΕ, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των οικονομικών μεταναστών, των πολιτικών προσφύγων και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο αυτοί οι οποίοι είναι στα κρατητήρια να έρχονται σε επαφή με τις κοινότητες των μεταναστών, για να μπορούν να βρίσκουν ένα απάγκιο, να μπορούν να βρίσκουν μια ζεστή γωνιά. Και πάνω απ' όλα αυτό που θέλουν είναι δουλειά και αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων υγείας που πολλοί από αυτούς αντικειμενικά αντιμετωπίζουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ