Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Avaton

Μισές αλήθειες

«Ο αγωγός απορροής των ομβρίων υδάτων που καταστράφηκε, ήταν προδιαγραφών της δεκαετίας του '60», ανέφερε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γ. Πασχαλίδης, προκειμένου να αναδείξει την αιτία της τραγωδίας στη Μεγάλη Παναγιά. Ολοκληρώθηκε όμως το 1996, συμπληρώνουμε εμείς, προκειμένου να συμβάλουμε στην αποκάλυψη της υποκρισίας κυβέρνησης και παραγόντων της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, όταν ένα έργο (ο κύριος αγωγός, μήκους περίπου 1 χιλιομέτρου) ξεκινά το 1965 και ολοκληρώνεται μετά από 31 χρόνια, και αυτό κακήν κακώς, με κακοτεχνίες κλπ., υπάρχουν ευθύνες και βαρύνουν συγκεκριμένους παράγοντες.

Στη συνέχεια, παρουσιάζοντας τη γενναιοδωρία της κυβέρνησης και την αγωνία της να δημιουργήσει υποδομές για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας, ανέφερε πως στην Κεντρική Μακεδονία εκπονούνται έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης κόστους 6 δισ. δραχμών.

Ομως, μόνο το έργο ανακατασκευής του αγωγού απορροής στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής κοστολογείται πρόχειρα στο ύψος του 1 δισ. δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ