Τρίτη 28 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Παίρνουν μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την οικονομική κρίση

Στο θέμα της οικονομικής κρίσης αναφέρθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη χτεσινή πρωινή περιοδεία της στο «Αττικό» Νοσοκομείο. Δήλωσε σχετικά:

«Ο,τι μέτρα παίρνονται αυτή τη στιγμή, είναι τόνωση για τους βιομηχάνους, για τους εφοπλιστές, για τους τραπεζίτες. Τους τονώνουν και, στην ουσία, τονώνουν όλους εκείνους τους παράγοντες που θα φέρουν τη νέα κυκλική κρίση τα επόμενα χρόνια.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι αύξηση μισθών και συντάξεων, άμεση προστασία της λαϊκής οικογένειας που έχει δάνεια. Να παγώσουν τα δάνεια, να πέσουν τα επιτόκια. Να εξασφαλιστούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, οι σημερινές και χτεσινές εισφορές των εργαζομένων.

Οι "G20" που θα μαζευτούν, δεν πιστεύω ότι θα καταλήξουν σε ενιαία μέτρα. Αν τυχόν καταλήξουν σε κάποια, αυτά θα είναι μια νέα καταιγίδα σε βάρος των εργαζομένων. Είναι πρόκληση να γίνεται συζήτηση πώς θα ενισχυθούν τα κίνητρα για την αγορά αυτοκινήτων, όταν ο άλλος δεν έχει να φάει, και ο μισθός και η σύνταξη δε φθάνουν για το μήνα».

Στο Παλιοζογλώπι

Απαντώντας, άλλωστε, σε ερώτηση για την κρίση, το πρωί της Κυριακής στα εγκαίνια του ιστορικού μουσείου «Χαρίλαος Φλωράκης», η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε:

«Πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ λείπουν από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία είχαν μπει στο χρηματιστήριο και δεν έχουν σχέση με τα δομημένα ομόλογα. Αν προσθέσουμε και τα δομημένα, το ποσό αυξάνεται. Επομένως το πρώτο πράγμα που χρειάζεται, είναι να καλυφθούν οι εργαζόμενοι και τα ασφαλιστικά ταμεία με πραγματική στήριξη και όχι με γιατροσόφια.

Τώρα τα γιατροσόφια που ετοιμάζουν οι 20 και οι ηγέτες της ΕΕ, και αν ακόμα οδηγήσουν στην άμβλυνση της κρίσης, αυτό που θα κάνουν είναι να προετοιμάσουν το έδαφος για τη νέα πιο οξυμένη κρίση. Επομένως, καμία εργασιακή ειρήνη από την πλευρά των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ