Τρίτη 28 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ: «Τώρα περισσότερο από ποτέ απαιτείται στροφή του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας. Με συναίνεση και πριν να είναι αργά» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ: «Ο δεξιός Σαρκοζί "δήλωσε ότι εάν δεν επανιδρυθεί το καπιταλιστικό σύστημα, θα σημειωθεί επανάσταση παγκοσμίου κλίμακος". Εχω ιδιαίτερα καλή γνώμη για τον Σαρκοζί (...) κάτι που φαίνεται σαν μικρό κακό, κάπου στο οποίο δε δίνουμε σημασία, μπορεί να καταστρέψει εκείνα στα οποία δίνουμε υπερβολικά πολλή σημασία και βασίζεται ο κόσμος σήμερα» (ο Μ. Δεληπέτρος στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΚΑΛΕΙ: «Σε μια περίοδο παρατεταμένης ύφεσης με στοιχεία μάλιστα χρεοκοπίας σε ορισμένους κλάδους, μπορεί η κοινωνική ειρήνη και η πολιτική σταθερότητα να εξασφαλιστούν από πολιτικές δυνάμεις που εμπνέονται από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα που κατέρρευσαν; (...) χρειάζεται η ευρύτερη δυνατή σύνθεση, επανίδρυση, συνεργασία, συμμαχία, κοκ πέστε την όπως θέλετε, των προοδευτικών δυνάμεων σ' ένα ελάχιστο αλλά αναγκαίο και κρίσιμο, ρεαλιστικό πρόγραμμα αλλαγών» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

«ΠΑΡΩΝ!»: «Παρά τις διαφορετικές στρατηγικές τους πρέπει να συναντηθούν σε ενιαίο μέτωπο (...) αν έχουν τα κότσια, ας συνεργαστούν σ' ένα κόμμα δημοκρατικό και σοσιαλιστικό. Η Ιστορία έχει αποφανθεί. Ούτε η σταλινική ούτε η λενινιστική αντίληψη συνιστά το μελλοντικό κομμουνιστικό κόμμα» (ο αναμενόμενος κάθε παραμονή συνεδρίου του ΚΚΕ, Ε. Μπιτσάκης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ»: «Ριζοσπαστικά, αριστερά κινήματα επέλεγαν ως νέους εχθρούς τον "νεοφιλελευθερισμό" ή την "παγκοσμιοποίηση" για να μην κατηγορηθούν για ξύλινη, παλαιοκομμουνιστική γλώσσα (...) αντιστρόφως, η επιστροφή του όρου "καπιταλισμός" στα καθημερινά δελτία ειδήσεων και στις δηλώσεις των πολιτικών ηγετών, από τον Μακέιν μέχρι τη Μέρκελ, αποτελεί ένδειξη ιδεολογικής κρίσης του συστήματος (...) η εφημερίδα TIMES προειδοποιούσε τους αναγνώστες της με το σύνθημα "Ξανάρχεται!" κάτω από πορτρέτο του Μαρξ, οι πωλήσεις βιβλίων του οποίου σημειώνουν κατακόρυφη άνοδο στη Γερμανία. Ηταν γνωστό, βέβαια, ότι από κάθε κρίση του καπιταλισμού υπάρχουν κάποιοι μεγαλοκαπιταλιστές που βγαίνουν ιδιαιτέρως ωφελημένοι. Η ειρωνεία της Ιστορίας είναι ότι, μεταξύ των κερδισμένων αυτής της κρίσης, φαίνεται να είναι και ο ...μαρξισμός!» (το σημείωμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απειλή για τα συμφέροντα των εργαζομένων οι θέσεις Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΕΑ(2014-03-12 00:00:00.0)
To Κόμμα μας να αξιοποιήσει την εμπειρία των τελευταίων χρόνων(2013-03-30 00:00:00.0)
Τώρα είναι η ώρα μεγάλων επιλογών για το λαό(2011-05-26 00:00:00.0)
Αναποφάσιστοι: Το στοίχημα και τα αναπάντητα ερωτήματα(2007-04-22 00:00:00.0)
Το νέο λεξικό(2003-02-20 00:00:00.0)
...και σήμερα(2002-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ