Τρίτη 28 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρωτοπορία...

Αφού πρωτοπόρησε στη σύνταξη του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρόσφατα, βάζοντας τις βάσεις για την ακόμα πιο άγρια εκμετάλλευση των μεταναστών, η ελληνική κυβέρνηση πρωτοπορεί και σε σχετικές διοργανώσεις που να το επικυρώνουν.

Ετσι, όπως είπε και ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής που ενέκρινε το Σύμφωνο, την προηγούμενη βδομάδα, η Ελλάδα διοργανώνει, το Νοέμβρη του 2009, το τρίτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση, με πρωτοβουλία του ΟΗΕ και τη συμμετοχή της ΕΕ και θέμα τη μετανάστευση από την πλευρά της ανάπτυξης για τις χώρες προέλευσης των μεταναστών. «Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουμε ότι πρωτοπορούμε σε ένα θέμα το οποίο μας αφορά και ως χώρα - γιατί έχουμε τεράστιες ροές μεταναστών - αλλά ταυτοχρόνως αναλαμβάνουμε και τις ευθύνες μας», δήλωσε ο Πρ. Παυλόπουλος.

Τις ευθύνες για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με τις οποίες συντάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εξανάγκασαν στην προσφυγιά τόσους ανθρώπους ποιος τις έχει; Αντίστοιχα, ποιος ευθύνεται για τη γραφειοκρατία στη διαδικασία έκδοσης άδειας, για τα αστυνομικά κρούσματα βίας εναντίον μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας, για τη «μαύρη» εργασία, για την ελλιπή πρόσβαση των μεταναστών στην Παιδεία, το σύστημα Υγείας;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ