Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ωμή επέμβαση ενάντια στη Βενεζουέλα

Καταψήφισε το ψήφισμα το ΚΚΕ

Την ωμή επέμβαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενάντια στην Μπολιβαριανή Διαδικασία που συντελείται στη Βενεζουέλα, κατήγγειλε το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικού ψηφίσματος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το ψήφισμα αυτό κάνει λόγο για «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έλλειψη δημοκρατίας και αποκλεισμό από τις εκλογικές λίστες μελών της αντιπολίτευσης, δημοσίων υπαλλήλων». Πρόκειται ουσιαστικά για υπαλλήλους που κατηγορούνται για διαφθορά και άλλα παραπτώματα. Οσο για τη «δημοκρατία» γίνεται αναφορά στο κλείσιμο τηλεοπτικού καναλιού που συμμετείχε ενεργά στο πραξικόπημα της αντίδρασης το 2002, που μετά ανέτρεψε το λαϊκό κίνημα.

Στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, επισήμανε τα εξής:

«Το απαράδεκτο ψήφισμα για τη Βενεζουέλα, που υιοθέτησε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι ευθυγραμμίζεται και επιχειρεί να πρωτοστατήσει στην ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ψήφισμα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και αντιστρέφοντας τα γεγονότα, αποτελεί ακόμη μία προσπάθεια υπονόμευσης της Μπολιβαριανής Διαδικασίας που συντελείται στη Βενεζουέλα, προσφέρει την απλόχερη στήριξή του στους συμμάχους του ιμπεριαλισμού, στους πολιτικούς φορείς και εκπροσώπους της ντόπιας πλουτοκρατίας και τα σχέδια τους για ανατροπή - με την ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση - της Κυβέρνησης της Βενεζουέλας και των αλλαγών προς όφελος του λαού της.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζουν με κάθε τρόπο και μέσο τις δυνάμεις της αντίδρασης στη Βενεζουέλα, την έξαλλη εκστρατεία τους για την ακύρωση κάθε κατάκτησης του βενεζουελάνικου λαού, την ανοιχτή τους συνεργασία με τους ιμπεριαλιστές, τα εγκληματικά σχέδια του ιμπεριαλισμού, ακόμη και για στρατιωτική επέμβαση ενάντια στη Βενεζουέλα.

Οι λαοί και οι κυβερνήσεις των χωρών που αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική κυριαρχία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής, αποτελούν "καρφί στο μάτι" της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και των συμμάχων της, των HΠA και του NATO.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του KKE καταψηφίζει το απαράδεκτο ψήφισμα. Στέκεται αλληλέγγυο με την εργατική τάξη της Βενεζουέλας, την πάλη του λαού της να αποκρούσει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να προχωρήσουν και να βαθύνουν οι ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας που θα ανοίξουν το δρόμο στη σοσιαλιστική προοπτική και τη λαϊκή ευημερία».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org