Κυριακή 2 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 2/11
  • Τάτσης Αποστολίδης
    Τάτσης Αποστολίδης
    Τέσσερις δεκαετίες μετά την πρώτη τους συνύπαρξη πλάι στον Μάιλς Ντέιβις, ο σπουδαίος Αμερικανός πιανίστας της τζαζ Τσικ Κορία ξανασυναντά τον μεγάλο Αγγλο κιθαρίστα Τζον Μακ Λάφλιν, σε μια μοναδική συναυλία, στο «Παλλάς». Μαζί τους, οι μουσικοί Κρίστιαν ΜακΜπράιντ, Βίνι Κολαγιούτα, Κένι Γκάρετ.
Δευτέρα 3/11
  • Ο Γιώργος Μεράντζας και η Καλλιόπη Βέττα ξεκινούν τις εμφανίσεις τους στο «Κύτταρο» (Αχαρνών και Ηπείρου). Κάθε Δευτέρα (9.30μμ), για όλο το Νοέμβρη θα παρουσιάζουν τραγούδια βαθιά χαραγμένα στις καρδιές μας, συντροφιά με τον συνθέτη - ενορχηστρωτή Γιάννη Ιωάννου και αξιόλογους μουσικούς.
  • Η πρώτη ατομική έκθεση του Νίκου Αρβανίτη εγκαινιάζεται στην γκαλερί «a.antonopoulou.art» (Αριστοφάνους 20). Θα παρουσιαστούν έργα στο χώρο (κατασκευές, σχέδια, ήχος και μία βιντεοεγκατάσταση).
  • Κάθε Δευτέρα ο Νίκος Ξυδάκης συναντά τα συγκροτήματα «Encardia» και «Οίστρον», την Νανά Μπινοπούλου και τον Νίκο Πλατύραχο, στο «Μετρό» (Γκύζη 47 και Κάλβου, 210 6461980).
Τρίτη 4/11
  • Εργα ζωγραφικής πάνω σε ξύλο και δύο γλυπτά παρουσιάζει ο Μιχάλης Μανουσάκης στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις αίθουσες τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α) και «fizz» (Βαλαωρίτου 9γ).
Τετάρτη 5/11
  • Καλλιόπη Βέττα
    Καλλιόπη Βέττα
    Το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει στη Σκηνή Κοτοπούλη «Το ημέρωμα της στρίγκλας» του Σαίξπηρ, σε απόδοση - σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, σκηνικά - κοστούμια Ελένης Μανωλοπούλου. Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ακης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μυλωνάς κ.ά.
  • Την εικόνα της γυναίκας στον ισλαμικό κόσμο πραγματεύεται η έκθεση «Δύο μάτια μόνο...» της Νεφέλης Κονταρίνη, που εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης (Αγ. Ασωμάτων 22, Κεραμεικός).
  • Στην γκαλερί «Αδάμ» (Ν. Βάμβα 5) φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Ψαράκου, με τίτλο «Αναμονές και απρόσμενα».
Πέμπτη 6/11
  • Μια ενότητα έργων γλυπτικής σε μάρμαρο και μπρούντζο παρουσιάζει ο Χρήστος Λαζαράκης στην έκθεση «Μεταρσιώσεις», που εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Καπλανών 5» (Καπλανών 5 και Μασσαλίας).
  • «Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini - Σιατερλή. Η ιστορία ενός Εργαστηρίου» τιτλοφορείται η έκθεση που εγκαινιάζεται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 51, Πλατεία Κουμουνδούρου). Οργανώνεται με την ευκαιρία των τριάντα χρόνων λειτουργίας του Κέντρου και περιλαμβάνει έργα εξήντα ενός καλλιτεχνών που συνεργάστηκαν με το Κέντρο.
  • «Τεάτρο Ντελούζιο» (Θέατρο των Παραισθήσεων) από τη βερολινέζικη ομάδα «Φαμίλιε Φλετς», σήμερα και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής.
Παρασκευή 7/11
  • Στον σπουδαίο βιολονίστα Τάτση Αποστολίδη είναι αφιερωμένη η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής, με έργα Γ. Χρήστου, Μπαχ και Μάλερ. Σολίστ: Τ. Αποστολίδης, Αν. Μαυρουδής, Κ. Δημοπούλου.
  • Δύο αξιόλογα ροκ συγκροτήματα, τα «Υπόγεια Ρεύματα» και οι «Ενδελέχεια», ενώνουν δυνάμεις και τραγούδια «Δίπλα στο Ποτάμι» (Λ. Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι, 210 2610444). Εμφανίσεις, επίσης, στις 8,14 και 15/11.
  • Εργο του Χρήστου Λαζαράκη
    Εργο του Χρήστου Λαζαράκη
    Στο Θέατρο «Τρένο στο Ρουφ» (Θεατρικό Βαγόνι) παρουσιάζεται το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Εβδομος Σταθμός» σε δύο εκδοχές: «Αποπλάνηση μιας κούκλας» (για ενήλικες θεατές, Παρ.-Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 7 μ.μ.) και «Το μυστικό του πειρατή Μπελαφούσκ» (για παιδιά, πρωινές παραστάσεις και Κυρ. 3 μ.μ.). Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη.
Σάββατο 8/11
  • «Οι κυρίες τραγουδούν και... μπλουζ» τιτλοφορείται η μουσικο-θεατρική παράσταση των Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή, στο «Τρένο στο Ρουφ» (Μουσικό Βαγόνι), κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

«Το ημέρωμα της στρίγκλας» από το Εθνικό Θέατρο
«Το ημέρωμα της στρίγκλας» από το Εθνικό Θέατρο

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ