Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
«Πρόταση σπίλωσης» από την αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρόταση σπίλωσης» χαρακτήρισε την πρόταση για προανακριτική επιτροπή, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλος, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αποβλέπει στις εντυπώσεις. Πάντως, στη συνέχεια επέδειξε και ο ίδιος παρόμοιο πνεύμα, καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής πράξεις 7 υπουργών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ενέκριναν κονδύλια ενίσχυσης της Μονής Βατοπεδίου. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δε στηρίζονται οι κατηγορίες εναντίον του προσώπου του.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ένα παιγνίδι εντυπώσεων και μόνο», ενώ «το ενδιαφέρον του για τη διαφάνεια είναι προσχηματικό» και έχει «βασικό στόχο τη σπίλωση της κυβέρνησης μέσα από τη διαβολή και κατασυκοφάντηση πολιτικών προσώπων», με απώτερο στόχο τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε, επίσης, ότι «κανείς δεν μπορεί να ποινικοποιεί τις ανθρώπινες σχέσεις», υποστηρίζοντας ότι «μοναδικό στοιχείο για την παραπομπή μου είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα», με αποτέλεσμα «η μικροπολιτική να συγχέεται με την πραγματική πολιτική». Επισημαίνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ στηρίχτηκε στις συκοφαντίες για την πρόταση εναντίον μου», ανέφερε ότι «το μόνο πραγματικό γεγονός είναι η μακρόχρονη γνωριμία μου με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, μια σχέση πνευματική». Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η αναφορά του, σύμφωνα με την οποία έχει συναντηθεί προσωπικά με εκπροσώπους μοναστηριών και στις συναντήσεις «δεν έχει σημασία τι μου λένε σε αυτές, αλλά τι απαντώ εγώ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ