Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να γίνουν ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ δάση - βουνά - λίμνες

Τον Αύγουστο του 1981, που η τότε κυβέρνηση της ΝΔ έφερε στη Βουλή τροπολογία, η οποία προέβλεπε πώς θα γίνεται η ανταλλαγή περιουσίας που ανήκει στο Αγιο Ορος, και δεν κατάργησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, δρομολογήθηκε η σημερινή πραγματικότητα

  • Το ΚΚΕ ζήτησε τη σύσταση Εξεταστικής και Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για το θέμα της Μονής Βατοπεδίου, γιατί υπάρχουν στοιχεία και για βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, παρά το γεγονός ότι είναι λίγες οι ελπίδες να βγει κάτι το ουσιαστικό.
  • Η ουσία της υπόθεσης με τη Μονή Βατοπεδίου είναι ότι η Εκκλησία και τα μοναστήρια δικαιούνται να κατέχουν χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων, οικοδομήσιμων εκτάσεων, ελεύθερων χώρων με επίκληση τα διάφορα βυζαντινά «χρυσόβουλα» και τα οθωμανικά «φιρμάνια». Το θέμα θα μπορούσε τουλάχιστον να λυθεί μετά τη μεταπολίτευση.
  • Υπάρχει ένας γενικός αποπροσανατολισμός και μια τετρακομματική σύγκλιση με ολοήμερες δηλώσεις και συζητήσεις για το Βατοπέδι, χωρίς να γίνεται καμία συζήτηση για τη διεθνή οικονομική κρίση σε βάρος του λαού. Το ΚΚΕ ζητά να γίνει νόμος που να ορίζει ότι όλες αυτές οι εκτάσεις (δάση, βουνά, λίμνες) είναι δημόσιες.

ΣΕΛ.  7   -   10

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ