Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θα αναζητήσουν τις ... αιτίες της κρίσης

Το σημερινό ανέκδοτο της ημέρας αποτελεί μια από τις χτεσινές ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου - δηλαδή της κυβέρνησης των ΗΠΑ - που έκανε το γύρο του κόσμου, σχετικά με την οικονομική κρίση που μέρα με τη μέρα δείχνει όλο και πιο απειλητικά τα δόντια της.

Οπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ντάνα Περίνο, ο Πρόεδρος Μπους προσκάλεσε τους ηγέτες του G20 - δηλαδή την ομάδα κρατών που περιλαμβάνει τόσο τις 7 περισσότερο αναπτυγμένες οικονομίες του κόσμου (γνωστές ως G7), όσο και άλλων 13 αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών. Στη συνάντηση αυτή, που ορίστηκε για τις 15 Νοέμβρη, θα συζητήσουν - εκτός των άλλων - για «τις αιτίες της χρηματοπιστωτικής κρίσης και ...αρχές σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, στις 15 Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον η παγκόσμια Σύνοδος με θέμα τη χρηματοπιστωτική κρίση. Στη Σύνοδο αυτή, θα μετέχουν, εκτός από τους ηγέτες του G7 (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Καναδάς) και οι ηγέτες άλλων 13 χωρών (Ρωσία, Κίνα, Ινδία κλπ.) με επίκεντρο την αντιμετώπιση της εν εξελίξει κρίσης, καθώς και τις μεταρρυθμίσεις για να αποφευχθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Με τη Σύνοδο αυτή, οι ηγέτες 7 πλουσιότερων καπιταλιστικών χωρών θα προσπαθήσουν να συντονίσουν τη δράση της με τους ηγέτες των άλλων 13 ισχυρότερων χωρών του κόσμου, με στόχο να συγκαλύψουν τις αιτίες της κρίσης (δηλαδή την εκμετάλλευση ανθρώπου άνθρωπο) και να παρατείνουν την κυριαρχία του καπιταλιστικού συστήματος...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ