Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επερώτηση για τα οξύτατα προβλήματα της αγροτιάς

Παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος για την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης

Η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης είναι το θέμα της Επερώτησης που κατέθεσε χτες το ΚΚΕ στη Βουλή και υπογράφεται από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλ. Παπαρήγα.

Στην Επερώτηση επισημαίνεται ότι η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, που βασίζεται στον ΠΟΕ και την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ - που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ - επιταχύνει την αρνητική πορεία της αντιαγροτικής οικονομίας με οδυνηρές συνέπειες στους μικρομεσαίους αγρότες, στη διατροφική εξάρτηση του λαού μας, αλλά εξασφαλίζει προκλητικά κέρδη στους εμποροβιομηχάνους.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος κάνει εκτενή αναφορά στην «κατρακύλα» των τιμών των αγροτικών προϊόντων, στη ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες, στην προκλητική αύξηση των κερδών των εμποροβιομηχάνων, στο ξεπούλημα των συνεταιριστικών επιχειρήσεων και γενικότερα στο σύνολο των δυσμενών συνεπειών της ακολουθούμενης αντιαγροτικής πολιτικής.

Το ΚΚΕ, τονίζεται στην Επερώτηση, στηρίζει τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς για τη θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων, για ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, για προστασία της εγχώριας παραγωγής, για στήριξη των αγροτικών συνεταιρισμών, για άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων κλπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ