Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φιλεργοδοτικοί στα λόγια και στις πράξεις

«Να σωθεί το τραπεζικό σύστημα, αλλά θα αφήσουμε να γίνει το ίδιο φαγοπότι από τους ίδιους καπεταναίους - τραπεζίτες, που ρίξανε το καράβι στην ξέρα; Δε θα επιβληθεί καμία τιμωρία στους ραντιέρηδες και στα χρυσά παιδιά που φάγανε τις αποταμιεύσεις του ελληνικού λαού;». Αυτός που αναρωτήθηκε μεγαλοφώνως τα παραπάνω, είναι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, στη διάρκεια της προχτεσινής απεργιακής συγκέντρωσης στο Πεδίον του Αρεως. Και στη συνέχεια του ίδιου συλλογισμού, είπε: «Αυτοί οι τραπεζίτες έφτασαν να μην πιστεύει ο ένας τον άλλον, όταν δε δανείζει η μία τράπεζα στην άλλη»! Για να καταλήξει: «...πρέπει να υποχρεώσουν (σ.σ.: οι κυβερνώντες), λοιπόν, τις τράπεζες για κάθε δεκάρα που θα παίρνουν, για κάθε ευρώ που θα παίρνουν, να υπάρχει αντίστοιχη εγγύηση και επιδότηση στα δάνεια των φτωχών δανειοληπτών».

Ποιος θα εγγυηθεί και τι θα εγγυηθεί, δε μας το λέει. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και οι κάθε λογής «εργατοπατέρες» μιλάνε καθαρά μέχρι εκείνο το σημείο που μιλάνε όλα τα «παπαγαλάκια» του συστήματος: Στο σημείο που λέει ότι για την τραπεζική κρίση φταίνε οι τραπεζίτες και τα «golden boys». Από εκεί και πέρα, με ασυναρτησίες, προσπαθούν να ψαρέψουν σε θολά νερά. Και μας λένε: Ναι μεν καπιταλισμός, αλλά με ανθρώπινο πρόσωπο.

Γι' αυτό άλλωστε, το τελικό κάλεσμα στην ομιλία, ήταν το εξής: «Να μπούμε όλοι δυνατά στον αγώνα για έναν άλλο προϋπολογισμό, για ένα άλλο μείγμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής...»! Να, λοιπόν, τι προτείνει η ΓΣΕΕ. Να με ποιο πλαίσιο κάλεσε προχτές τους εργαζόμενους να απεργήσουν και να διαδηλώσουν στο Πεδίον του Αρεως, μαζί με τους κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ και τους εκπροσώπους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ολο και περισσότεροι εργατοϋπάλληλοι παίρνουν χαμπάρι τις φιλεργοδοτικές γαλιφιές της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας. Το απέδειξε και η χτεσινή μαζική, πολλαπλάσια σε όγκο, συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, το αποδεικνύει η σταθερή ισχυροποίηση του ταξικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ